ALKMAAR - Momenteel is in de bibliotheek in Alkmaar Centrum tot en met 16 april de expositie Het Virusgedrocht te bekijken. Deze expositie is gemaakt door kinderen. Zij hebben allerlei gedrochten getekend en geknutseld waarmee ze het griezelige en stiekeme coronavirus verbeelden. Dit project is een idee van beeldend kunstenaars Rob Komen en Keest Oosterbaan. Als onderdeel van deze tentoonstelling kan jong en oud op vrijdag 8 april meedoen aan de workshop Virus Gummen.

Iedereen, van jong tot oud, is dan welkom in de bibliotheek om zijn meest gehate virus te tekenen en vervolgens weer uit te gummen. Rob Komen en Kees Oosterbaan zijn beiden aanwezig om aanwijzingen te geven hoe je dit zo creatief mogelijk kan aanpakken. In een door de kunstenaars genummerd en gesigneerd zakje kan het ‘gumsel’ mee naar huis worden genomen. Elke deelnemer ontvangt een persoonlijke Virus Verdelging Verklaring.

Waar en wanneer?

Lijkt het je leuk om aan deze ludieke activiteit mee te doen? Kom dan op vrijdag 8 april naar de bibliotheek in Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2. Het Virus Gummen is van 13.30 tot 16.00 uur. De tentoonstelling Het Virusgedrocht is nog tot en met 16 april te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek.