KOEDIJK - Op zondag 5 april zullen de straten in Koedijk weer gevuld zijn met sportievelingen en toeschouwers. De 5e Dijkloop gaat van start met wederom een prachtig parcours over de dijk, dwars door de polder en het natuurgebied Geestmerambacht.


De Dijkloop is een hardloopwedstrijd met tijdsregistratie voor recreanten en wedstrijdgerichte lopers in elke leeftijdscategorie. Deelnemers kunnen kiezen uit meerdere afstanden. Voor de jeugd hebben we twee kidsruns (600 meter en 1,5 km) uitgezet en voor de volwassenen 5,5 kilometer en 10,5 kilometer. Het parcours voor de kidsruns en 5,5 kilometer wordt uitgezet in Koedijk. Het parcours voor 10,5 kilometer loopt door het recreatiegebied Geestmerambacht en weer terug naar Koedijk.


Niet alleen voor de volwassenen is De Dijkloop een prachtig evenement. Er wordt ook aan de jeugd gedacht. ‘We vinden de Kidsruns heel belangrijk. ‘Sport is goed voor gezondheid, leerprestaties, weerbaarheid en psychische en motorische ontwikkeling. De kans dat kinderen later voldoende bewegen, is bovendien veel groter als zij daar al jong mee beginnen’. Zij krijgen naast een medaille ook allemaal een leuke herinnering aan De Dijkloop. Maar voor elke deelnemer geldt: “Meedoen met De Dijkloop is een sportief feestje”.

Eerste lustrum
Om ons eerste lustrum te vieren hebben we een goed doel verbonden aan de Dijkloop 2020; Gouden Dagen Alkmaar Noord. Van de inschrijvingen voor de Dijkloop wordt een bedrag gereserveerd voor het goede doel en verzekeringsmaatschappij NH 1816 verdubbelt het bedrag.
Gouden Dagen is het goede doel voor ouderen en maakt zich hard voor de kwaliteit van leven van ouderen. Want juist ouderen hebben te maken met verliezen die onomkeerbaar zijn. Als je niet meer mobiel bent, je gezondheid slechter wordt en/of veel mensen om je heen hebt verloren, worden mooie momenten zeldzaam. Aandacht is het sleutelwoord in de Gouden Dagen aanpak… zodat iemand zich gezien en gehoord voelt. Meer informatie over Gouden Dagen Alkmaar Noord op https://rietschoot.nl/gouden-dagen/.

Medailles
Ter gelegenheid van vijf jaar Dijkloop ontvangen de deelnemers een extra mooie medaille als aandenken, net zoals elk jaar, alleen nu is de medaille extra bijzonder. Op het lint aan de medaille staan de namen van de sponsoren de Dijkloop al vijf jaar trouw ondersteunen.”

Inschrijving Inschrijven kan uiterlijk tot en met 23 maart via koedijkloop.nl. De kosten voor deelname aan deze wedstrijd bedragen voor de Kidsruns € 5,50, voor de 5,5 kilometer € 12,00 en 10,5 kilometer € 15,00.

Alle overige informatie en praktische zaken zijn te vinden op www.koedijkloop.nl.