HEILOO - Zaterdag 15 december werd voor de zevende keer de Ondernemingsverkiezing georganiseerd door Ondernemend Heiloo Ondernemersvereniging (OHO). Tijdens de feestelijke verkiezingsavond was het thema ‘verbindend’ duidelijk voelbaar. Tussen de gerechten van Heilooër horeca werd er volop genetwerkt en genoten van live muziek, een karikatuurtekenaar en kunstenaressen op stelten. Aan het eind van de avond gingen vier ondernemers met een prachtige prijs naar huis.


In de prijzen
De Publieksprijs gaat naar de ondernemer met het meeste voorkeursstemmen en dat was dit jaar Queen in Black van Inge Kracht. Zij reageerde enthousiast: “Dit voelt echt als een knuffel, waardoor je weet dat je er mag zijn.”

De Rabobank In de Kijkerprijs is een erkenning voor de gedrevenheid van een (startende) onderneming in Heiloo. Een onderneming met lef en een mooie stap vooruit heeft gemaakt. “Met voorbeelden als ‘Groenspoor’, ‘Groene Brug’ en ‘Bio Border’ kent de jury met overtuiging de Rabobank In de Kijkerprijs toe aan Dorien Kotterman van De Groene Reiger”, liet Erik Minnema van de Rabobank Alkmaar e.o. weten.

Burgemeester Hans Romeyn mocht de Ondernemersprijs uitreiken aan Pepijn Warnars van RUW072. De jury is onder de indruk van de verbinding die deze ambachtelijke ondernemer weet te leggen met zijn passie. Een ondernemer die kansen ziet om te groeien en zich richt op meubels en interieurs op maat.

De Ondernemingsprijs – net als de Ondernemersprijs – is een wisselsculptuur en dit bronzen beeld staat komend jaar te pronken bij de winnaar: West Trading B.V. van Pim Westerwal. De jury is onder de indruk van de gepassioneerde wijze waarop dit bedrijf al decennia lang, op velerlei wijze verbindingen weet te leggen in tijd, in kennis, in duurzaamheid, in netwerken en naar haar medewerkers toe. Lokaal minder opvallend door haar met name internationale karakter, weet dit bedrijf een uniek bedrijf te blijven, dat zich ook verbonden voelt met deze gemeenschap.

Tevens werd op deze avond alvast het 25-jarig jubileum in 2019 ingeluid, met onder andere de lancering van de nieuwe en kleurrijke huisstijl en de frisse website www.ondernemendheiloo.nl.
Winnaars 2018 Ondernemingsverkiezing van Ondernemend Heiloo:
Ondernemingsprijs - West Trading B.V.
Ondernemersprijs - Pepijn Warnars van RUW072
Rabobank In de Kijkerprijs - De Groene Reiger van Dorien Kotterman
Publieksprijs - Queen in Black van Inge Kracht