ALKMAAR - Het thema van de Boekenweek (11 t/m 19 maart) is Ik ben alles. Het altijd relevante thema rondom je eigen identiteit. Dit jaar kijken wij naar wie wij zijn als individu, welke rollen we vervullen in het leven en in verschillende situaties, zowel online als offline. Jezelf leren zijn helpt ook om jezelf te accepteren, te respecteren, en je eigen identiteit te waarderen. En hoe beter wij onszelf (leren) kennen, hoe beter wij een ander kunnen leren kennen. Deze persoonlijke zoektocht staat je te wachten met dit thema van de Boekenweek. Bibliotheek Kennemerwaard heeft een aantrekkelijk programma voor je samengesteld dat aansluit bij het thema van deze Boekenweek.

Expositie I-dentify
11 tot 19 maart tijdens openingstijden in Kafé Kaft, Bibliotheek Alkmaar Centrum Een expositie van de Kunstschool in Alkmaar. Deelnemers maakten kunst rond het thema: ‘Dit ben ik ook’.

‘Ik ben alles’ boekenbal schilderworkshop Zaterdag 11 maart van 14.00 - 16.00 uur, Bibliotheek Alkmaar De Mare Ik ben alles. Jij bent alles. Collega, broer, moeder, leerkracht, ga zo maar door. We hebben allen niet slechts één rol, één gezicht. Al deze rollen maken wie jij bent. En wie ben jij? Samen gaan we hiermee aan de slag. Alexandro Reyes Rodriguez vertelt over zijn boek Rijk door een krantenwijk. Daarna gaan we onder bezielende begeleiding van kunstenares Inez Muhren, op zoek naar onze rollen en vertalen we dit naar schilderkunst.

Filosofisch Café met filosoof Sabine Wassenberg

Zondag 12 maart van 14:00 – 15:00 uur, Bibliotheek Alkmaar Centrum Filosofisch gesprek onder leiding van Sabine Wassenberg. We onderzoeken de vraag: wat is het 'ik'. Wie weet grijpen we het ‘ík’ vast, maar wellicht voelen we ook twijfel en hopelijk wat verwondering. Het boek 'Mijn ego en ik' krijgen de deelnemers cadeau. Gratis toegang, maar graag van tevoren aanmelden.

Lezing van Dido Michielsen
Dinsdag 14 maart om 20:00 uur, Bibliotheek Alkmaar Centrum Dido Michielsen is journaliste en schrijfster. Zij vertelt tijdens haar lezing o.a. over haar historische romans 'Lichter dan ik' en 'Engel en kinnari', die zich beiden afspelen op Java. Gratis toegang, maar graag van tevoren aanmelden.

Paneldialoog door SafeSpace
Woensdag 15 maart van 19:00 – 21:00 uur, Bibliotheek Alkmaar Centrum Gespreksavond op basis van het thema 'Ik ben alles'. Mensen uit de LHBTIQ+ gemeenschap komen aan het woord en we gaan in gesprek over identiteit en expressie daarvan. SafeSpace focust op het positieve: de mooie kanten van het queer-zijn. Wat betekent je queer identiteit voor je? Hoe uit je jezelf? Wat maakt jou, jou? Graag aanmelden.

Muziek op het podium: Vincent Corjanus
Zaterdag 18 maart om 14:00 uur, Bibliotheek Alkmaar Centrum Vincent Corjanus is een poëziepopper. De singer-songwriter zocht een jasje voor zijn gedichten, zo ontstonden er liedjes. Een nieuw genre was geboren. De liedjes zijn teder en rauw maar altijd recht uit hart. Gratis toegang.

Aanmelden

Lijkt het je leuk om aan de activiteiten deel te nemen? Reserveren voor Boekenweekactiviteiten kan via bknw.nl/agenda of bij de klantenservice in één van onze vestigingen. Meer informatie over activiteiten vind je ook in de agenda.