ALKMAAR - TAQA Theater De Vest biedt in het nieuwe theaterseizoen een aantal bijzondere buitenlandse producties. In de serie ‘Vestival International’ zijn zes internationale voorstellingen te zien, die door het niet-talige karakter geschikt zijn voor een breed publiek van jong tot oud. Stuk voor stuk spectaculair, uniek en verrassend!


Internationale pareltjes
Speciaal voor het Alkmaarse publiek koos onze programmeur uit het internationale aanbod een aantal bijzondere producties. Zij bezocht onder meer het beroemde theaterfestival in Edinburgh en zag daar pareltjes op het gebied van nouveau cirque en andere genres waarbij taal geen rol speelt.

Ruwe bolsters, slapstick en clownerie
‘Super Sunday’ van de Finse groep Race Horse Company is een flitsende en absurdistische voorstelling met o.a trampoline-acts, opblaasballen en het ‘Wiel des Doods’. Kom naar deze Finse ruwe bolsters, en hun circusvariant van ‘garagepunk’! De voorstelling zit boordevol woeste trucs en is op donderdag 3 oktober in De Vest te zien. Acrobaat, clown en komiek Thom Monckton (Finland/ Nieuw Zeeland) komt op 16 november naar De Vest met ‘The Artist’: een voorstelling vol heerlijke slapstick en clownerie, waar Charlie Chaplin en Buster Keaton hun hoed voor zouden afnemen. Dit was één van de hits van het Edinburgh Fringe Festival 2018.

Visueel spektakel voor de jeugd
Tijdens het JeugdTheaterVestival (in de herfstvakantie) kunnen kinderen vanaf 6 jaar mee op reis met de Acrobuffos. Hun internationaal bekroonde ‘Air Play’ is een betoverend visueel spektakel voor jong en oud met vliegende paraplu’s, enorme ballonnen en gigantische vliegers.
Silent comedyshow van Tape Face In de wereld van show en cabaret zijn er tussen alle welbespraakte ratelaars ook stille acts die diepe indruk maken. Sam ‘Tape Face’ Wills bijvoorbeeld. Zijn silent comedy-shows zijn eindeloos inventief en heel grappig. Gedurende de hele voorstelling treedt de performer op met slechts een stuk zwarte ducttape op zijn mond. Te zien op woensdag 5 februari.

Verhalend circus uit Boedapest en verbluffende acrobatiek uit Canada

De Vest presenteert op woensdag 15 april een andere Edinburgh hit: de voorstelling ‘My Land’ van Recirquel Company Budapest. De combinatie van dans, acrobatiek, muziek, licht en illusie maken de voorstelling tot een zeer geslaagd voorbeeld van hedendaags verhalend circus. Tot slot komt het internationaal vermaarde gezelschap The 7 Fingers uit Canada naar Alkmaar. Op dinsdag 19 mei trakteren zij het publiek op een mix van verbluffende acrobatiek, visuele hoogstandjes, muziek en belichting.

Vestival International Serie
Om deze internationale toppers extra in de schijnwerpers te zetten, biedt TAQA Theater De Vest een korting op de serie. Kies vier voorstellingen uit de serie Vestival International en ontvang de goedkoopste gratis! De korting wordt automatisch verrekend in het winkelmandje.