ALKMAAR - Vanaf 11 mei zijn een aantal vestigingen weer geopend voor het publiek. De vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard waren sinds 16 maart gesloten in verband met coronamaatregelen. Vooralsnog gaan de vestigingen Alkmaar Centrum, Castricum, Bergen en Heerhugowaard Centrum van maandag tot en met vrijdag open van 11.00 tot 16.00 uur. We zijn heel blij weer bezoekers in een aantal vestigingen te kunnen ontvangen. Je kunt weer materialen lenen en terug te brengen. Ook kunnen reserveringen opgehaald worden.

Helaas kunnen we nog niet al onze vestigingen open stellen. We hopen dat we zo gauw mogelijk in staat zijn ook de andere vestigingen te kunnen openen. Kijk op de website voor de actuele openingstijden van de vestigingen.

Dienstverlening stapsgewijs opgestart
Erna Winters, directeur Bibliotheek Kennemerwaard, is verheugd dat de deuren van enkele vestigingen weer open kunnen gaan: “​De afgelopen weken hebben we onze dienstverlening vooral digitaal kunnen voortzetten, en sinds een paar weken ook de AfhaalBieb. We hebben gemerkt hoezeer onze leden het bezoek aan de bibliotheek en het zelf uitzoeken van boeken missen, en hoezeer we zelf ook de contacten met de leners missen”.

Met inachtneming van maatregelen om de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te waarborgen gaan we vanaf 11 mei weer stapsgewijs onze dienstverlening opstarten. We vragen je om rekening te houden met deze maatregelen die te vinden zijn op onze website en in de bibliotheek zelf. Je bent binnen die gestelde grenzen weer van harte welkom en we zien uit naar je bezoek.