Verzetsmuseum Junior komt naar jouw bieb
Voor kinderen van 9 tot 12 jaar

Met een voorstelling over kinderen in de Tweede Wereldoorlog. In een trailer van bijna 11 meter komt het Verzetsmuseum uit Amsterdam, met het verhaal van Eva, Jan, Nelly en Henk langs bij de bibliotheken in Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare en Heerhugowaard Centrum. In de trailer ga je terug naar het jaar 1940: Nederland is bezet door nazi-Duitsland. In vier verschillende huizen ga je, aan de hand van een opdrachtenboekje, op zoek naar voorwerpen, foto's, documenten en de daarbij behorende verhalen. Zo ontdek je de waargebeurde oorlogsverhalen van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly, Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin.

Op een aantrekkelijke manier ontdek je wat er in Nederland tijdens de oorlog is gebeurd en praat je met andere kinderen over goed en fout; over meelopen, wegkijken of juist opkomen voor anderen. Er is begeleiding aanwezig in de trailer.

Inschrijven
Bezoek aan de trailer is gratis, maar aanmelden op tijdschema is noodzakelijk. Dat kan op https://www.bibliotheekkennemerwaard.nl/ via de agenda. Bezoek van de tentoonstelling duurt ongeveer 1 uur. Je kunt inschrijven voor de volgende tijdsblokken: 10.00-11.00 uur, 11.15-12.15 uur, 13.00-14.00 uur, 14.15-15.15 uur en 15.30-16.30 uur. De trailer van Verzetsmuseum Junior staat in de voorjaarsvakantie op de volgende plekken: bibliotheek Alkmaar Centrum op maandag 17 en dinsdag 18 februari, bibliotheek Alkmaar De Mare op woensdag 19 februari en bibliotheek Heerhugowaard Centrum op donderdag 20 en vrijdag 21 februari.