HEERHUGOWAARD - Verzekeraar Univé heeft er in Heerhugowaard een wel heel nieuwe bijzondere collega bij: robot Pepper is daar vanaf vandaag gastvrouw. Zij heet klanten bij binnenkomst welkom en probeert een gesprekje met ze te voeren over hun afspraak.

Behalve dat en een kleine quiz met klanten spelen, zit er niet heel veel meer in het takenpakket van Pepper. "Soms vragen mensen of zij ook de ramen lapt of de koffie zet, maar zover zijn we nog niet", vertelt Ellen de Jong van Univé. "Het gaat echt om de interactie met klanten en hoe zij reageren."

De klanten reageren vooralsnog positief. "Het is minder persoonlijk, maar dit is wel hoe het in de toekomst overal gaat. Ik vind het wel heel erg leuk", zegt een vrouw voor de camera van NH Nieuws.

Vervangen
De werknemers van de verzekeraar hoeven niet bang te zijn dat zij worden vervangen door robots. "Dat is echt iets uit Hollywood, dat gaat voor ons wel een stap te ver", vertelt programmeur Joachim de Greef. "Wel gaan we meer Peppers zien: robots die simpele taken kunnen overnemen."