ALKMAAR - Alkmaarder en schrijver Michael Krieger vertelt op zaterdag 20 april in de bibliotheek in De Mare over zijn boek over Noord-Korea, 'Uit Pyongyang komt een brief'. Hoe vaak lees je een roman die zich in Noord-Korea afspeelt? Alleen al daarom is 'Uit Pyongyang komt een brief' bijzonder. Schrijver en verhalenverteller Michael Krieger ging terug naar de tijd die hij zelf in Noord-Korea doorbracht. Hij kwam een even mooie als tragische geschiedenis op het spoor over liefde pur sang.

Liefde tussen geliefden, tussen ouders en kinderen en tussen broers en zussen.

Het verhaal van Patrick Huisman en Kim Ok Sim legt bloot hoe liefde zowel hartverwarmend als hartverscheurend kan zijn. Hoe door de Noord-Koreaanse Juche-ideologie (het idee dat een volk compleet zelfvoorzienend moet zijn) de politiek ongemerkt in persoonlijke relaties kruipt, en welke offers mensen bereid zijn te brengen. Voor de liefde, de vrijheid en voor vooruitgang.

Reactie van een lezer


"Wat een mooi boek.. feiten en fictie.. ook bijvoorbeeld dat de geheime dienst zo'n rol speelt, en de voortdurende alertheid waar je dan mee opgroeit. Dank je wel Michael voor het mooie verhaal!"

Aanmelden

Ook nieuwsgierig naar dit bijzondere verhaal? Je bent van harte welkom op zaterdag 20 april van 14.00 tot 15.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie De Mare, Laan van Straatsburg 2. De toegang is gratis, maar wel graag van tevoren aanmelden. Dat kan via bknw.nl/agenda of bij de klantenservice in één van onze vestigingen of op telefoonnummer 072 – 515 66 44.