ALKMAAR - Marleen Debeurme verzorgt op donderdag 7 november in de bibliotheek in Alkmaar mee in een presentatie over kunstenaar Peter Peterse. Deze Noord-Hollandse beeldend kunstenaar werkte in stilte en vrijheid in de Ontmoetingskerk van Noord-Scharwoude. Marleen Debeurme brengt je door middel van zijn kunst in contact met de bijzondere visie en het significante belang van zijn werk voor onze maatschappij. Peter Peterse was 44 jaar lang beeldend kunstenaar, autodidact met een geheel eigen stijl, een filosoof en visionair.

Over Peter Peterse
Peter Peterse was 44 jaar lang kunstenaar. Zijn werk bestaat uit schilderijen, installaties en beelden, die hij op een unieke manier tentoonstelde. Peter Peterse had de wens om van zijn kerk een museum te maken, waar diverse activiteiten zouden worden georganiseerd om zo het monument in stand te houden. Hij vond dat er een actieplan moest komen voor het behoud van deze kerk, van de prachtige glas-in-loodramen en van zijn kunst. Ook wilde hij rondleidingen organiseren om zijn bijzondere werk aan de buitenwereld te laten zien.

Meer informatie
Meer informatie over deze kunstenaar en zijn werk kun je vinden op peterpeterse.nl.

Aanmelden
Wil je meer weten over deze bevlogen kunstenaar? Je bent van harte welkom op donderdagavond 7 november in Bibliotheek Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2. Het programma start om 20.00 uur De toegang is gratis