ALKMAAR - Wat was de oorspronkelijke functie van het Waaggebouw? Op het Bolwerk staat de Molen van Piet. Hoe luidt de achternaam van Piet? Welk middelbare school bezochten Thé Lau, Laurens ten Dam, Diederik van Vleuten en Elly de Waard?

Dit zijn drie van de vierhonderd vragen uit de quiz 'Alkmaar! Zijn er nog vragen?'. Een spel dat je als kaaskop niet mag missen. De kans om te laten zien wat je weet over Alkmaar.Je wint het spel als je als eerste Alkmaar verovert. Daarvoor moet je zes verschillende kaarten verzamelen. Die zes kaarten vormen samen één prachtige illustratie van Eric J. Coolen. De kaarten krijg je door vragen goed te beantwoorden. De vragen zijn er in vier categorieën: Historie, Geografie & Natuur, Kunst & Cultuur en Economie & Sport. Een worp met de kleurendobbelsteen bepaalt de categorie. De vragen zijn bedacht in samenwerking met de Historische Vereniging Alkmaar. Drie speciale kaarten geven het spel een verrassende wending: met Victorientje is de overwinning nabij. Met Cornelis Drebbel verpreid je je kennis. En met Kaaskop deel je uit en incasseer je.Geef 'Alkmaar! Zijn er nog vragen?' cadeau voor Sinterklaas of Kerst; een beetje plezier en gezelligheid kan iedereen wel gebruiken momenteel.

Het spel kost € 18,50 en is onder meer verkrijgbaar bij Van der Meulen's Boekhandel, De Spellentoren, VVV, Readshop De Mare. Meer winkels: Facebook Alkmaar. Zijn er nog vragen?