CASTRICUM - Ruim een maand na de laatste zoektocht naar de vermiste Fiona Meiland uit Emmen is het angstig stil rond haar verdwijning. De 43-jarige vrouw werd op 19 december vorig jaar voor het laatst gezien toen ze een klooster in Heiloo verliet.

"Er is in de tussentijd geen enkele aanwijzing meer geweest, dus wij kunnen momenteel ook niet gaan zoeken", vertelt Petra Blankwaard van Stichting ZoekJeMee. Door die stichting werden meerdere zoekacties georganiseerd in de duinen en bossen rond Castricum. Haar telefoon heeft voor het laatst een signaal afgegeven in de buurt van camping Bakkum.

Lees ook: Moeder van al weken vermiste Fiona (43) doet emotionele oproep: "Help ons, de onzekerheid is slopend"

Volgens haar moeder 'verdween' Fiona de laatste jaren vaker door periodes van depressie. "Ze ging dan ergens in de natuur zitten." Veronica houdt er ernstig rekening mee dat haar dochter door kou en ontberingen is overleden. "Het is een vreselijke gedachte dat ze daar ergens dood in de duinen ligt en wij niet weten waar", gaf ze ruim een maand geleden aan bij Kijk op Castricum.

De vermissingzaak wordt deze maand officieel overgedragen van de recherche in Emmen naar die van Alkmaar. In de tussentijd hoopt de stichting dat er een nieuw aanknopingspunt wordt gevonden, zodat er weer naar Fiona gezocht kan worden."Een gevonden kledingstuk of een iemand die haar ergens gezien heeft kan al genoeg zijn om weer te gaan zoeken", aldus Petra.

Signalement

Fiona is 1.55 meter land, heeft blauwe ogen, haar haren zijn donkerbruin, kort en krullend. Ze heeft een tenger postuur. Ze was waarschijnlijk gekleed in een blauw/witte rok, een blauwe trui en witte gympen. Ze is slecht ter been door de zeldzame botziekte melorheostosis en loopt met een stok. Mensen die meer informatie hebben, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.