ALKMAAR - Op woensdag 3 juli organiseert Alkmaar Sport een fietstocht door Alkmaar. Iedereen in kan deelnemen aan deze prachtige activiteit waarbij een deel van het EK parcours op recreatief tempo verkend wordt. De activiteit is dan ook aangemerkt is als side event voor het EK Wielrennen wat deze zomer in Alkmaar plaatsvindt. Tijdens de fietstocht wordt op de route gestopt om wat te drinken met de groep. De tocht start om 13.30 uur bij sportcomplex Hoornse vaart. Deelnamekosten bedragen € 2,50 p.p., aanmelden is noodzakelijk want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Omdat van 7 t/m 11 augustus in Alkmaar het EK Wielrennen wordt georganiseerd vinden in aanloop naar deze feestelijke periode diverse side events plaats. Eén ervan sluit aan bij het bekendmaken van de parcoursen die tijdens het EK gereden worden, namelijk de Fiets Vitaal Fietstocht. Stap op de (elektrische) fiets en geniet in rustig tempo van de mooie omgeving die Alkmaar rijk is. Op woensdag 3 juli kunt u mee fietsen met fietstocht waarbij onder begeleiding een deel van het EK parcours gefietst wordt door en rond Alkmaar.

Om 13.30 uur verzamelt de groep bij sportcomplex Hoornse Vaart (Hertog Aalbrechtweg 4), waarna grote delen van Alkmaar doorkruist worden. Onderweg wordt eenmaal gestopt om wat te drinken en wat lekkers te eten. In totaal wordt onder gezellige begeleiding van de voorfietser van Alkmaar Sport ongeveer 30 kilometer gefietst.

De eigen bijdrage bedraagt € 2,50 per deelnemer. Aanmelden is noodzakelijk want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dit kan via www.alkmaarsport.nl/fietsvitaal.