ALKMAAR - Het was op meerdere manieren een spannend weekend voor Nederland, ook rondom Sinterklaas. Zit hij wel op de boot? En gaan de Sinterklaas-evenementen wel door in verband met het coronavirus? Met genoegen kunnen wij mededelen dat Sinterklaas gewoon in Nederland is aangekomen en dat Veiligheidsregio Madrid, in overeenstemming met de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, heeft besloten dat Het Grote Pietenhuis in Alkmaar gewoon mag openen!

Dit betekent dat de Grote Kerk in Alkmaar vanaf 21 november wordt omgetoverd tot Het Grote Pietenhuis. In dit pietenhuis wordt er keihard gewerkt Pakjesavond voor elkaar te krijgen: cadeaus worden ingepakt, routes worden uitgestippeld, er wordt geoefend met het lopen op daken en schoentjes worden gevuld. En de pieten hebben de hulp van de kinderen hard nodig!

In aanloop naar de opening van Het Grote Pietenhuis, werd afgelopen vrijdag De Grote Brievenbus geplaatst. De eerste die dit deed, was de Alkmaarse Kinderburgemeester Livia, die een verlanglijstje in de bus gooide met wensen voor de kinderen in Alkmaar. Sindsdien zijn er al vele kleurplaten, brieven en verlanglijstjes bijgekomen, maar de enorme brievenbus zit nog lang niet vol. Dus heb jij nog post voor de Sint? Gooi het in De Grote Brievenbus voor de Grote Kerk in Alkmaar!

Tickets en praktische informatie
Het Grote Pietenhuis is geopend op zondag 21, zaterdag 27, zondag 28 november en zaterdag 4 december tussen 10.30 uur en 18.00 uur. Op zondag 5 december is het open van 10.30 uur tot 16.30 uur. Tickets kosten €7,50 per persoon (exclusief €1,50 transactiekosten, kinderen tot 1 jaar gratis). Vanaf 13 jaar dient iedereen een corona herstel,- vaccinatie- of testbewijs te laten zien.

Meer informatie en tickets via www.hetgrotepietenhuis.nl.

Het Grote Pietenhuis is een samenwerking tussen DOSS Event Support, TAQA Theater de Vest en de Grote Sinterklaas Film: Trammelant in Spanje