DRIEHUIZEN - Vaar mee op de fluisterboot van Landschap Noord-Holland op zondag 2 juni en zondag 9 juni om 10:00 uur. Geniet van de natuur vanaf het water in het oer-Hollandse landschap van Eilandspolder, vlak bij Alkmaar. Een natuurgids begeleidt de vaartocht en vertelt je de leukste weetjes over het gebied en over de vogels.

Het is nu prachtig in Eilandspolder! De weilanden staan volop in bloei en vrijwel alle weidevogels hebben jongen. Je ziet ze langs de greppels scharrelen op zoek naar eten. Ook de roofdieren zijn opzoek naar eten voor hun jongen. De volwassen weidevogels zijn dan ook continu alert. Zodra er een bedreiging voor hun kuikens aankomt, vliegen ze er met z'n allen op af om die weg te jagen.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl.

Tip: Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding en heb je een verrekijker, neem die dan mee, dan geniet je nog meer. De vaartocht is ook erg leuk voor kinderen.

Wanneer:
zondag 2 juni 2019 van 10:00 tot 12:00 uur
zondag 9 juni 2019 van 10:00 tot 12:00 uur
Vertrekpunt:
Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen
Reserveren:
www.gaatumee.nl

Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.