ALKMAAR - Vanaf vandaag, woensdag 1 juli, kunnen wandelaars in hun eigen omgeving starten met de Plus Wandel4daagse Alkmaar Thuiseditie. Na het afgelasten van de 14e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar is er nu als bijzonder alternatief een speciale thuiseditie, zodat wandelaars alsnog het 4daagse-gevoel kunnen beleven. Sportorganisatie Le Champion daagt wandelaars uit om in de maand juli binnen 10 dagen hun eigen 4daagse te volbrengen. Er kan gekozen worden voor diverse afstanden van 5 km tot de 40 km. Na voltooiing van deze alternatieve editie ontvangen zij voor hun prestatie dé officiële medaille van de Plus Wandel4daagse Alkmaar per post.

Via de officiële Plus Wandel4daagse Alkmaar app kunnen wandelaars deelnemen aan de thuiseditie. Deze app bevat o.a. livetracking, tips en tricks en voor iedere afstand is een fictieve route, in een ludieke vorm, rondom Alkmaar gelegd. Denk bijvoorbeeld aan een zonnebloem of het cijfer 4. Ondanks dat er in eigen omgeving wordt gewandeld, beweegt de tracker zich over deze fictieve route. Hierdoor lijkt het net alsof er door Alkmaar wordt gewandeld.

Nationale interesse
Op dit moment staan al 1.094 wandelaars vanuit heel Nederland ingeschreven voor de Plus Wandel4daagse Alkmaar Thuiseditie. Van Callantsoog tot Kockengen en van Sprang-Capelle tot Santpoort-Noord, in het hele land gaan mensen deze uitdaging aan! De 10 en 15 km zijn nu de meest populaire afstanden. En ook gaan er 12 wandelaars de uitdaging aan van 40 km per dag.

Inschrijven nog steeds mogelijk
Wandelaars kunnen zich nog steeds voor slechts € 8,50 inschrijven voor de Plus Wandel4daagse Alkmaar Thuiseditie via www.pluswandel4daagsealkmaar.nl. Bij de inschrijving kunnen wandelaars ook een vrijwillige donatie doen voor ’t Praethuys Alkmaar, het officiële goede doel dat al jaren verbonden is aan de Plus Wandel4daagse Alkmaar. ‘t Praethuys zet zich in voor steun en aandacht voor mensen die geconfronteerd worden met kanker bij zichzelf of hun naasten.