ALKMAAR - Een leven begint en eindig met een ademhaling. Vanuit de ervaring die Nienke Blom en Judith van der Burg als uitvaartbegeleider en verloskundige, ieder op hun eigen werkgebied hebben, zien zij beiden veel overeenkomsten tussen geboren worden en het proces van sterven. Deze avond lichten zij hun ervaringen toe en vertellen zij hoe de overeenkomsten te gebruiken. Je kunt hun presentatie hierover op donderdag 22 oktober van 20.00 tot 22.00 uur meemaken in de bibliotheek in Alkmaar.

De lezing wordt u aangeboden door Nienke Blom van Libelle levensafronding & uitvaartbegeleiding in samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard. Reserveren is noodzakelijk i.v.m. de geldende coronamaatregelen. Dat kan op www.bibliotheekkennmerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in één van onze vestigingen. Nu alvast meer weten? Neem een kijkje op https://www.foryoumagazine.nl/van-wiegen-tot-uitvliegen/

Leven, zorg en afscheid
Regelmatig is er op donderdag in de Bibliotheek in Alkmaar Centrum (Gasthuistraat 2) een presentatie over een thema dat te maken heeft met Leven, Zorg en Afscheid. Ondernemers uit verschillende disciplines geven door het jaar heen presentaties over bijvoorbeeld opruimen, levenstestament, kunst van het loslaten, verhuizen naar een passende woning, kinesiologie, afscheid nemen, levensafronding en ouderensupport. Deelname is gratis.