ALKMAAR - Zondag 1 september
19.00 uur – 22.30 uur
TangoArt Alkmaar

Iedere eerste zondag van de maand wordt in de Plein Zaal de Tango Salon Las Campanas georganiseerd door Stichting TangoArt Alkmaar. Er wordt gedanst op traditionele tangomuziek, op de fijne vloer van de sfeervolle Plein Zaal. Een ieder die van tangodansen houdt is welkom. Meer informatie: www.tangoart.nl
Toegang: € 10

Maandag 2 september
20.30 uur

Jazz Café in de geest van David Bowie - Test Propellor m.m.v. Jeff Taylor & Henry Hey
Het eerste Jazz Café van dit seizoen is een bijzondere en staat in het teken van een nieuwe samenwerking. Toetsenist en producer Henry Hey schreef met Bowie de muziek voor Lazarus en de Alkmaarder Marc Schenk, organisator van de Jazz Café’s, speelt met hem in de Nederlandse Lazarus ritmesectie, bestaande uit bassist Mark Haanstra en zanger/toetsenist Jeff Taylor. De samenwerking smaakt naar meer en de band debuteert op de Nederlandse podia met gloednieuw repertoire. In de geest van Bowie, net een stapje dieper het water in dan wat veilig voelt. Hun muziek is een reactie op schrijnende politieke situaties en de consequenties van menselijke invloed op het milieu, verpakt in opzwepende grooves en melodieën.
Toegang: € 15

Vrijdag 6 september
19.30 – 23.00 uur

Speelkwartier - Feestelijke seizoensopening TAQA Theater De Vest en Grote Kerk Alkmaar.
Kom jij ook naar het Speelkwartier? Geniet tijdens deze feestelijke seizoensopening van een avondvullend programma vol sneak-previews van 15 minuten in TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar. Kom vooraf gezellig eten in Grand Café Klunder en laat je verrassen door de pareltjes van het nieuwe theaterseizoen! Kijk op www.taqatheaterdevest.nl voor het complete programma.
Gratis entree.

Zondag 8 september
15.00 uur

Noordhollands Jeugdorkest – Najaarsconcert
Het Noordhollands Jeugdorkest speelt haar najaarsconcert met op het programma:
Rachmaninov, Dodeneiland opus 29 en Sjostakovitsj, 10e Symfonie in E, opus 93.
De toegang bedraagt € 15, voor studenten/CJP €10 en kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree. Kaarten en nadere informatie via www.nhjo.nl.

Woensdag 11 september
19.30 uur

ISH Dance Collective – Elements of Freestyle (10+)
ISH gaat terug naar waar het bijna twintig jaar geleden allemaal begon: urban arts in het theater. Artistiek leider Marco Gerris vindt nog steeds heel veel inspiratie in de pure beweging van de straatcultuur. Voor hem is het allemaal poëzie. Want of je nu door de ruimte zweeft op balletschoenen of op skates, het is allemaal dans.
‘Elements of Freestyle’ gaat over de alles goedmakende secondes waarin die ingewikkelde trick eindelijk lukt. Over de totale focus, extase en het gevoel van vrijheid bij de freestyler. In een spectaculaire show boordevol breakdance, inline skating, skateboarding, freestyle basketball, BMX en freerunning ontdek je de kunst achter het kunstje, waardoor je met een andere blik naar urban arts gaat kijken.
Toegang: € 19,50

20.15 uur
Zomeravondconcert m.m.v. Pieter van Dijk en Frank van Wijk – Grote Kerk Alkmaar
Ook deze zomer vindt er weer een mooie serie ‘Zomeravondconcerten’ plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Een sfeervolle serie, op woensdagavonden om 20.15 uur, tussen 10 juli en 11 september. Deze editie wordt verzorgd door organisten Frank van Wijk en Pieter van Dijk. Samen spelen zij traditiegetrouw een verzoekprogramma als afsluiter van de reeks Zomeravondconcerten. Het laatste concert in de serie ‘Zomeravondconcerten’ wordt als vanouds verzorgd door stadsorganist Pieter van Dijk en zijn collega Frank van Wijk. Ieder seizoen is er tijdens de concerten de mogelijkheid een persoonlijk verzoek te doen met een orgelwerk dat men graag zou willen beluisteren op één van de twee Alkmaarse orgels. Uit de vele verzoeken selecteren Frank en Pieter voor u een afwisselend en aantrekkelijk programma. Iedere keer voor zowel luisteraars als spelers weer spannend welke verzoeken er uit de hoge hoed zullen komen.
Entree: € 8,50; CJP/Vrienden Grote Kerk € 7,50

Donderdag 12 september
20.15 uur
Freek de Jonge – De Canon (nieuwe voorstelling)

Freek de Jonge komt met een nieuw programma: De Canon. Het programma ‘De Suppoost’dat aangekondigd stond in het Theaterprogramma, komt te vervallen.
Freek de Jonge over zijn nieuwe programma: tijdens 'De Week van Freek' ter ere van het 100-jarig bestaan van de Haarlemse Schouwburg was een avond uitgetrokken voor de grote verhalen. In samenwerking met het Haarlems Dagblad werd het publiek gevraagd met een lievelingsverhaal uit mijn oeuvre te komen. Dit leverde een heuse top-tien op waaruit ik een keuze heb gemaakt. De voorstelling was een verrassend groot genoegen om te spelen en het publiek was laaiend enthousiast.
Reden voor mij om te denken: dat zou ik nog wel een paar keer willen doen. De kans dat ik niet zo vaak meer de gelegenheid zal krijgen bij u in het theater te spelen heeft mij doen besluiten, in overleg met het theater natuurlijk, om die grote verhalen te gaan spelen onder de titel ‘De Canon’. Wie de definitie van canon leest begrijpt dat er geen passender titel voor dit programma te vinden is. Alles wat u uw kleinkinderen zou willen laten horen zit er in. Van hilarisch tot diep, van klassiek tot nieuw, van leerzaam tot opruiend. De Spin, het Kistje, De Morgenwijding en zo zou ik nog wel uren door kunnen gaan. Fris uw geheugen op en ervaar hoe actueel de verhalen nog zijn.
Toegang: € 27,50

Zaterdag 14 september
20.15 uur (19.30 uur: voorspel in 300 seconden)

Charly Luske – The Story of George Michael (reprise)
Als tiener had Charly Luske één idool: George Michael, de succesvolste zanger van de jaren tachtig en negentig. In ‘The Story of George Michael bracht Luske afgelopen seizoen een prachtig eerbetoon aan het in december 2016 overleden Britse popicoon. Op veler verzoek keren de zanger en zijn steengoede band terug met dit programma. Onder aanvoering van bassiste Phaedra Kwant – ook al zo’n grote George Michael-kenner – hoor je onverwoestbare hits als ‘Freedom’, ‘Faith’, ‘Careless Whisper’ en eerder materiaal van Wham! en worden anekdotes verteld over Michaels onstuimige leven.
Toegang: € 27,50

Woensdag 18 september
20.15 uur
Noordpool Orkest & filmmaker Ruben Smit – Wad live (openingsvoorstelling)

‘Wad live’ is een hommage aan de rauwe en pure schoonheid van de Nederlandse wadden. Met het 42-koppige Noordpool Orkest voor het filmdoek en regisseur Ruben Smit als verteller voltrekt zich een uniek filmconcert. In ‘WAD, overleven op de grens van water en land’ zie je het Waddengebied zoals je het nog nooit hebt gezien. Ruben Smit leverde met de film een cinematografisch huzarenstukje af, dat werd bekroond met de Gouden Film. De muziek van Boy Edgar Prijs-winnaar Martin Fondse wordt door dirigent Reinout Douma bewerkt tot een nieuwe muzikale dramaturgie met veel ruimte voor improvisaties. Het publiek ziet de nieuwe montage van de film met veel nog niet eerder vertoonde beelden. Het Wad gevangen in beeld en geluid met de nieuwste filmtechnieken: elk jaargetijde, zowel onder als boven water. Toegang: € 37,50

Vrijdag 20 september
19.30 uur
TangoArt Alkmaar - Tangofestival Tango à la Carte 2019

Het festival start vrijdagavond met Milonga de Bienvenida in TAQA Theater De Vest. Er wordt gedanst op traditionele tangomuziek, op de fijne vloer van de sfeervolle Plein Zaal. Eenieder die van tangodansen houdt is welkom. Tijd: 19.00 uur - 23.00 uur. Toegang € 10,00.
Voor meer informatie: www.tangoart.nl en bezoek de Facebookpagina TangoArt Alkmaar. In de Grote Kerk is zaterdagmiddag van 14:00-24:00 uur TangoMarkt met gratis entree. Kramen met o.a. tangoschoenen, tekeningen, schilderijen, tweedehands tangokleding, muziek, dansen… Zaterdagavond van 19:30-01:00 in de Grote Kerk de ‘Noche de Tango’ . Er wordt gedanst op livemuziek van Tangogroep Zárate en op de traditionele muziek van DJ El Fresco. Tevens wordt er een milonguero performance gedanst. Entree € 20,00 (voorverkoop vrienden € 15,00). Voor meer informatie: www.tangoart.nl en bezoek de Facebookpagina TangoArt Alkmaar.


20.15 uur
Bruno VandenBroecke / KVS – Para / David Van Reybroeck

Na het met vijf sterren bekroonde ‘Missie’ toonden schrijver David van Reybrouck en acteur Bruno Vanden Broecke ook met ‘Para’ hun grote kracht. Het resultaat is een zinderende en opnieuw met vijf sterren bekroonde monoloog van het soort waar alleen een ijskonijn onbewogen bij zou blijven. Het leverde Vanden Broecke de Louis d’Or 2018 op, de prijs voor de beste mannelijke toneelhoofdrol. In ‘Para’ kruipt hij in de huid van Nico Staelens, een Belgische paramilitair die begin jaren negentig, als prille twintiger, op vredesmissie naar Somalië werd gestuurd. Hij heeft een lezing voorbereid over zijn ervaringen, maar wat begint als een spervuur aan feiten en militair jargon verandert gaandeweg in een doorleefd relaas van al zijn verdrongen herinneringen. ‘Para’ is aanklacht noch lofzang, maar probeert inzicht te geven in de psyche van een soldaat. En in wat zo’n ‘vredesmissie’ doet met een mens. “Na het vorige succes waren de verwachtingen hooggespannen. ‘Para’ maakt ze waar.” (de Volkskrant *****) Toegang: € 22,50

Zaterdag 21 september
19.00 uur Dansklooster – Ecstatic Dance

Ecstatic Dance is dé Freedom Dance die na Amerika ook Nederland heeft veroverd. Het concept is heel eenvoudig en daardoor zo krachtig en geliefd! No talking, No shoes, No phones, No pictures, No alcohol… just dance. Hier kom je, omdat je jouw dans mag dansen zoals hij is... 3 uur lang met lekker veel mensen die dat ook willen.
Kaartjes worden alleen verkocht aan de deur. Een enkel kaartje kost € 17. De Strippenkaart schaf je aan voor € 85, deze kaart is het hele jaar geldig en is goed voor 6x dansen.

20.15 uur
Johnny de Mol – Hier is de Mol!

Je bent 40, de stad uit, getrouwd en hebt kinderen en roept dat het leven gevierd moet worden. Wat doe je? Blijf je tot 4 uur ’s nachts in de kroeg hangen of ga je je prioriteiten anders stellen? Vallen deze twee werelden te combineren? Johnny gaat de theaters in met verhalen en leuke anekdotes over zijn familie, goede doelen en zijn rock & roll leven. Dit alles onder begeleiding van een fantastische band onder leiding van zijn neefje Julian, met bekende covers, maar ook nieuwe zelfgeschreven nummers. Waar is de Mol? Nou, Hier is de Mol! Toegang: € 30

20.30 uur
Erik van Muiswinkel – Buigt Allen Mee Voor Drs. P

Uitverkocht. Informeer bij de kassa naar eventueel vrijgekomen plaatsen.

Woensdag 25 september
20.15 uur (19.30 uur: voorspel in 300 seconden)
Pierre Bokma, Kees Prins en Randy Fokke – EEN MAN EEN MAN (reprise)

Is het erg als je je niet meer herinnert waar je het over had voordat je naar de wc ging? Nee, tenzij je Burghardt en Van Wees heet en op een avond samen uit eten gaat om een oude vriendschap weer op te pakken. Want op zo’n avond zou je willen dat je je herinnerde waar je het over had voordat je naar de wc ging. Anders zou het zomaar kunnen dat een ogenschijnlijk klein detail uitgroeit tot een avond vol wantrouwen, verbaal geweld en miscommunicatie. En dan zou het ook zomaar kunnen dat van de gezworen vriendschap geen spaander heel blijft. ‘EEN MAN EEN MAN’ is een nieuwe komedie van Kees Prins en Roel Bloemen over twee mannen (Pierre Bokma en Kees Prins), een tafel, een serveerster (Randy Fokke) en vooral over dat je de dingen niet groter moet maken dan ze zijn.
Toegang: € 28,50


Vrijdag 27 september
20.15 uur (Tangosalon na afloop)
Via Berlin, Orkater en het Ragazze Quartet - Lost Tango / Sophie Kassies

Orkater, Via Berlin en Ragazze Quartet maakten samen bijzondere muziektheatervoorstellingen op theaterfestivals en in de vlakkevloertheaters. Met Lost Tango vieren zij het 10-jarig jubileum van Via Berlin, nu voor het eerst in de grote zaal.
De Esperanza, ooit een glamoureus cruiseschip waar de muziek van Papa Tango hoogtij vierde, heeft zijn beste tijd gehad. Wanneer de oudste dochter Anna na jaren terugkeert op het schip, dat zij niet zonder reden ver achter zich liet, wordt zij geconfronteerd met een wereld waarin haar vader krampachtig probeert vast te houden aan zijn glorietijd. In de confrontatie met haar vader en haar zussen Clara en Blanca klinken frustratie, wanhoop, verlangen, weemoed, pijn en liefde door in de meeslepende muziek.
De dubbelzinnigheid van de tango, met haar historie van armoede, heimwee en glamour, wordt in haar volle rijkdom ingezet. Het Ragazze Quartet wordt voor deze jubileumvoorstelling aangevuld met het befaamde tango-trio van Carel Kraayenhof. In Lost ‘Tango’ bepalen twee varianten van de tango de sfeer: de modern-klassieke 'tango nuevo' van Astor Piazzolla en de hedendaagse ‘tango rupturo’ van pianist en componist Julián Peralta.
Toegang: € 23,50

Zaterdag 28 september
20.30 uur
Anne Neuteboom – Kijk haar gaan

“Fantastisch theater, waarbij je steeds weer verrast wordt.” (Theaterkrant)
Anne Neuteboom sleepte op Cameretten 2015 de jury- en publieksprijs in de wacht, maakte een succesvol debuut en vond zichzelf afgelopen seizoen opnieuw uit met deze eveneens uitstekend ontvangen opvolger. In ‘Kijk haar gaan’ kijkt Anne met veel zelfspot, maar vooral keihard positivisme naar de privileges en luxeproblemen van haar generatie. Want ‘weet je nog vanmorgen, toen je wakker werd, dat het toen gewoon vrede was in Nederland? Relaxed. En dat je gewoon twintig minuten kon douchen onder vèt heet water en nog steeds gewoon súpergoeie waterdruk had? Chill’. “Fantastisch theater, waarbij je steeds weer verrast wordt en dus de hele avond op het puntje van je stoel blijft zitten.” (Theaterkrant)
Toegang: € 18,50

11.00 uur – 20.00 uur
Tattoo Conventie – Grote Kerk Alkmaar

Op 28 en 29 september 2019 is het dan eindelijk zover, de 10e editie van de Tattoo Conventie Alkmaar in de Grote Kerk Alkmaar. We zijn er even tussenuit geweest maar komen nu weer groots terug met fantastische tattoo-artiesten, livemuziek en de vertrouwde gezellige sfeer.
Entree: € 12,50, kinderen onder 12 jaar gratis, onder begeleiding van een volwassenen. Kaarten zijn online te koop en aan de kassa van de Grote Kerk Alkmaar op de dag zelf.

20.15 uur
Het Groot Niet Te Vermijden – The Last Waltz

Met ‘The Last Waltz’ viert Het Groot Niet Te Vermijden zijn afscheid. En dat terwijl de mannen nog barsten van de nieuwe ideeën: ‘De vogeltjesdans’ omgetoverd tot Arabische raï, 21 instrumenten bespelen in 3 minuten en Goeroe Boeroe Bhagwan die zorgt voor spirituele verlichting. Krijgen ze al hun creatieve invallen in deze laatste theatervoorstelling gepropt? Natuurlijk lukt dat, net zoals ze bij hun vijftien eerdere voorstellingen met indrukwekkend muzikaal vakmanschap het ene na het andere hilarische hoogstandje lieten zien én horen. Want ook al doet het pijn, afscheid nemen doe je met een lach. Grijp de laatste kans om HGNTV in volle glorie in het theater te bewonderen.
Toegang: € 27,50

Zondag 29 september
11.00 uur – 19.00 uur
Tattoo Conventie – Grote Kerk Alkmaar

Op 28 en 29 september 2019 is het dan eindelijk zover, de 10e editie van de Tattoo Conventie Alkmaar in de Grote Kerk Alkmaar. We zijn er even tussenuit geweest maar komen nu weer groots terug met fantastische tattoo-artiesten, livemuziek en de vertrouwde gezellige sfeer.
Entree: € 12,50, kinderen onder 12 jaar gratis, onder begeleiding van een volwassenen. Kaarten zijn online te koop en aan de kassa van de Grote Kerk Alkmaar op de dag zelf.

14.30 uur
Unieke Zaken – APOLLO 11 (8-12 jaar) (première)

In 2019 is het vijftig jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette. Ter ere van dit jubileum speelt Unieke Zaken ‘APOLLO 11’. Een voorstelling over de spectaculairste missie uit de geschiedenis van de mensheid. Met als stuwraket een liveband die dampende jaren zestig-rock de zaal in pompt, ontvouwt zich een energiek en visueel spektakel van spel, dans, muziek, stand-up comedy, poppenspel en animatietheater.
Drie spelers en drie muzikanten springen met de snelheid van het licht van plek naar plek: van Houston naar de maan, van de Oval Office naar de raket, van schoonheidssalon La Luna naar Ground Control en van Cape Kennedy naar de Pacific… Kom voor en na de voorstelling in de foyer kleuren, poppenkast spelen en Lego'en in de kleurrijke huisjes van de Theaterspeelplaats!
Toegang: € 9,50