HEILOO - Woon je in Noord-Holland en vind je het leuk om buiten bezig te zijn? Wil je nieuwe kennis vergaren en tevens je kennis met andere delen? Doe dan mee aan het onderzoek van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Landschap Noord-Holland. De organisaties doen al enkele jaren onderzoek naar de biodiversiteit van natuurvriendelijke oevers. We zijn op zoek naar nieuwe mensen om onze vrijwillige onderzoeksteams te versterken.

Het onderzoek
Natuurvriendelijke oevers in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal worden in dit onderzoek onder de loep genomen. De onderzoekers bekijken en tellen alle aanwezige planten en dieren in het water en op de oever. Het Hoogheemraadschap gebruikt de gegevens om het beheer van de oevers (nog) geschikter te maken voor planten en dieren. Dat draagt weer positief bij aan de kwaliteit van het oppervlaktewater.

Meedoen
Als je mee wilt doen aan het onderzoek, betekent dat twee tot drie keer per jaar een oever van honderd meter onderzoeken. Het onderzoek begint met een startavond in Heiloo op dinsdagavond 9 april 2019 om 20.00 uur. Meer informatie over de geplande activiteiten, inhoud en de ligging van de oevers vind je op www.landschapnoordholland.nl/oevers