ALKMAAR - Deze meivakantie organiseert Stichting Sport-Z een sportieve ochtend en middag voor kinderen en jongeren met een beperking. Vrijdag 29 april kunnen zijn meedoen aan een sportinstuif (10.00-12.30 uur) in sportcomplex De Meent in Alkmaar. Naast de instuif met luchtkussens en spelletjes staan er clinics basketbal en trampolinespringen op het programma. Woensdag 4 mei (13.00-15.30 uur) staat er een gevarieerd Outdoor programma in de startblokken bij Outdoorpark Alkmaar. Zowel de hindernissen, teambuildingspellen als het boogschieten komen hier aan bod. De kosten bedragen € 5,- per deelnemer, aanmelden kan via www.sport-z.org.


In de meivakantie organiseren diverse sportaanbieders en organisaties activiteiten, maar er zijn altijd kinderen en jongeren die hier niet aan mee kunnen doen omdat zij niet mee kunnen komen met dit reguliere aanbod. Sport-Z vindt dat sporten en bewegen toegankelijk moet zijn voor íedereen, ook als je een beperking hebt. Dankzij een bijdrage uit het Alkmaarse Sportakkoord organiseert zij daarom deze meivakantie VakantiePRET, een leuke sportdag waar het opdoen van een plezierige succeservaring voorop staat.

Sport-Z zorgt voor voldoende professionele begeleiding waardoor de kinderen zelfstandig het programma kunnen uitvoeren. Voor ouders/verzorgers is er de mogelijkheid aanwezig te blijven als dit van toegevoegde waarde is voor de begeleiding van de deelnemer.

Aanmelden kan via www.sport-z.org/vakantiepret. Betalen gebeurt op de dag zelf. Wie eerst meer informatie wilt kan contact opnemen met Thomas Botman, via t.botman@sport-z.org of 06-25 32 62 88.