GRAFT/DE RIJP/ALKMAAR - Landschap Noord-Holland beschermt natuur en landschap in Noord-Holland met circa 80 bevlogen medewerkers en meer dan 7.000 vrijwilligers.

In het midden van de provincie beheren we grote natuurgebieden zoals de Westelijke Eilandspolder tussen Graft, De Rijp en Alkmaar. De combinatie van talloze slootjes, het laaggelegen land, de kleine dorpjes, oude stadjes en de omliggende laaggelegen droogmakerijen maken het tot een fascinerend gebied. Veel werkzaamheden in deze natuurgebieden wordt uitgevoerd door een vrijwilligersgroep, voor deze groep zoeken we versterking.

Wat ga je doen

De werkzaamheden zijn divers, van harken tot riet verbranden en van nestbescherming tot waterhuishouding. De groep werkt het hele jaar door elke vrijdag van 9:30 tot circa 15:30 uur. In de Eilandspolder zijn de landjes het beste te bereiken met de werkboot. Hou je van varen, werken in de open polder en van gezelligheid, neem dan contact op voor een kennismakend gesprek.

Wat vragen wij

Een vrijwilliger natuurbeheer en terreinonderhoud moet in teamverband kunnen werken. Een redelijke conditie is belangrijk voor het omgaan met handgereedschap, zoals hand- en beugelzaag, hark en hooivork. Ervaring met machinaal werken is een pré, maar geen noodzaak. Deze plek is lastig te bereiken met openbaar vervoer, houd daar rekening mee. Verder vragen wij belangstelling voor en affiniteit met natuur en met het werk van Landschap Noord-Holland.

Wat bieden wij

  • Zinvol en leuk werk op unieke locaties met mensen die hetzelfde doel nastreven: een mooier Noord-Holland
  • De mogelijkheid om kennis op te doen en wegwijs te worden in de natuurgebieden van Landschap Noord-Holland
  • Materiaal, kleding, werkhandschoenen, gereedschap en Arbo-voorzieningen
  • De mogelijkheid om cursussen te volgen voor natuurkennis of bediening van gereedschappen en machines
  • Een blik in de keuken van een natuurbeschermingsorganisatie en het vak van boswachter
  • Een jaarlijks uitje met de groep
  • Begeleiding bij het werk

Samen maken we Noord-Holland nog mooier!

Heb je belangstelling of wil je nadere informatie, bel of mail dan gerust met boswachter Chris Rost, 06-51 88 66 71 of c.rost@landschapnoordholland.nl