DRIEHUIZEN - Vanaf het water kan je ze het beste bekijken, de grote aantallen boerenlandvogels die weer terug zijn gekomen naar Eilandspolder, tussen Alkmaar en Zaanstreek, om daar te gaan broeden.

Op zondag 8 mei glijdt de fluisterboot van Landschap Noord-Holland in alle rust tussen de weilanden door en ervaar je de natuur van heel dichtbij.

Heerlijke lente geluiden in de polder

Het is volop lente in Eilandspolder! Boven de weilanden maken de kieviten met hun spectaculaire buitelingen er een mooie show van. De grutto's zitten soms in groepjes achter elkaar aan en laten hun prachtige roep horen.

Wie weet zie je ook de bruine kiekendief. Onderweg stap je uit voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar je allerlei zangvogels kunt zien en vooral horen. Het is elke keer weer een verrassing wat je tegenkomt in de natuur.

De natuurgids begeleidt de vaartocht en vertelt je de leukste weetjes over het gebied en over de vogels. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten. Kinderen zijn van harte welkom. Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer! Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.

Reserveren is verplicht. Zin om mee te gaan, meld je aan op www.gaatumee.nl

Wanneer: zondag 8 mei 2022 van 10:00 tot 12:00 uur

Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen