ALKMAAR - Voor de waterscouts van de Marco Polo Alkmaar is het vaarseizoen weer begonnen. Dat is een lichtpuntje in de huidige corona situatie. "Eindelijk kunnen we weer lekker het water op en samen in de boot zitten" zegt Maike (14) van de watergidsen.


In de winter is het te koud om het water op te gaan en dus zijn de waterscouts dan wekelijks op het land te vinden. Naast spelactiviteiten wordt er ook aan de boten gewerkt. Door de scouts zelf te betrekken bij het onderhoud leren ze verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen vloot. Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling.

VAARSEIZOEN
Niet alleen de scouts, maar ook de vrijwillige stafleden zijn blij dat het vaarseizoen weer is begonnen. "In de winter waren de maatregelen strenger, waardoor niet alle opkomsten konden doorgaan," zegt zeeverkennersstaflid Tijmen, "nu kunnen we weer lekker naar buiten en doen wat we het liefst doen." Voor de zeeverkenners en watergidsen (11 tot 16 jaar) staat varen vanaf nu weer centraal in de programma's. Ze krijgen ook theorie- en praktijkzeillessen, zodat ze zelfstandig kunnen varen.

Ook de jongere scouts van de Dolfijnen (jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar), die iedere zaterdag bijeenkomen in Koedijk, zijn blij dat het voorjaar weer is begonnen. "Nu kunnen we weer gaan kanoën met de kinderen, dat is een leuke afwisseling van de spellen die we op het land doen. Ze kunnen hier goed hun energie in kwijt," licht Jet van de dolfijnenstaf toe.

PRACHTIGE LOCATIE
De Marco Polo is de enige waterscoutinggroep in Alkmaar en heeft de vloot liggen bij de Accijnstoren. "We zijn trots dat onze groep deze prachtige locatie als basis heeft," zegt Jacobine, staflid van de meidengroep, "daar willen we graag nog meer kinderen van laten genieten." Het ledenaantal is het afgelopen jaar gelukkig stabiel gebleven, maar door de online opkomsten zijn wel minder kinderen komen aanwaaien. De groep heeft daarom nog plek voor nieuwe leden! Via de website kun je in contact komen met de groep: www.marcopoloalkmaar.nl