DRIEHUIZEN - Stap op zondag 10 juli in Driehuizen aan boord van de fluisterboot van Landschap Noord-Holland en vaar mee door de Eilandspolder, gelegen tussen Alkmaar en de Zaanstreek. Ervaar de natuur van heel dichtbij. Je gaat deze keer speciaal op zoek naar de flora op het moeraslandje in de polder.

Moeras en trilveen in de polder
Tijdens deze vaartocht schuif je rustig tussen de met riet omzoomde eilandjes door en geniet je van de vele weidevogels die nu in de polder te zien en te horen zijn. In samenwerking met de plaatselijke boeren werkt Landschap Noord-Holland er hard aan om de Eilandspolder tot een waar weidevogelparadijs te maken. Deze keer heeft de excursie een speciaal thema. Je gaat naar het moeraslandje, helemaal in het hart van het gebied. En daarnaast bezoek je de eilandjes van trilveen waar veenmos, varens en orchideeën voorkomen.

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris, maar goed ingepakt is het volop genieten. Kinderen zijn van harte welkom. Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer! Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.

Reserveren verplicht. Ga daarvoor naar www.gaatumee.nl
Wanneer: Zondag 10 juli 2022 van 10:00 tot 12:00 uur
Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder - Oudelandsdijk 1a - 1844 KN Driehuizen