ALKMAAR/HOORN - Wat is empathie eigenlijk? En zijn wij zelf wel zo empathisch als wij denken? Op vrijdag 14 mei staat een online uitzending in het teken van de Dag van Empathie. Gespreksleider Julian Wijnstein leidt vanuit de bibliotheek in Alkmaar Centrum de avond met drie belangrijke sleutelfiguren uit de maatschappij. Zij vertellen over hun ervaring in de gemeenschap en hoe zij vanuit empathie iets hebben ontwikkeld om anderen te helpen.

Over de Dag van Empathie
De Dag van Empathie is een jaarlijks terugkerend moment waarop de diverse samenleving samenkomt om elkaar (opnieuw) te leren kennen. Tijdens verschillende activiteiten en initiatieven wisselen mensen verhalen, dromen, geschiedenissen en ervaringen met elkaar uit. Dan kan je jezelf zomaar herkennen in verhalen van de ander, met wie je niks gemeen dacht te hebben. Zo leggen wij de gezamenlijke basis voor meer empathie tussen de verschillende groepen in de Nederlandse samenleving. In samenwerking met actieve bewoners en organisaties wordt in mei op allerlei manieren aandacht besteed aan de Dag van Empathie. In steeds meer steden in Nederland worden empathische activiteiten georganiseerd. En nu voor het eerst in regio Hoorn/Alkmaar op vrijdag 14 mei.

14 mei de Dag van Empathie regio Hoorn/ Alkmaar

Naast verdeling en tegenstellingen signaleren We Promise en Alkmaar Kan Het ook positieve ontwikkelingen in de regio. Daar willen zij op 14 mei in het kader van de Dag van Empathie aandacht aan geven. Dit doen zij tijdens een online uitzending vanuit de bibliotheek in het centrum van Alkmaar. Een prikkelend optreden zet het publiek aan het denken: wat is empathie eigenlijk? En zijn wij wel zelf zo empathisch als wij denken?

Deze avond zal geleid worden door de fantastische moderator Julian Wijnstein uit Hoorn. Hij gaat het gesprek aan met 3 sleutelfiguren uit Hoorn en Alkmaar over belangrijke projecten die ze hebben opgezet. Wat empathie voor hen betekent, wat de kracht van empathie is. We wisselen af met intermezzo’s in de vorm van spoken word en theater door lokale artiesten. We sluiten de avond af met de vraag: wat kunnen wij zelf doen om onze maatschappij meer empathisch te maken? Hoe kunnen wij de eenzaamheid doorbreken waar veel burgers door Corona in zijn beland? Hoe zorgen wij voor verbinding?

Kijk mee!
Wij nodigen je van harte uit om bij de livestream aanwezig te zijn! De uitzending is op 14 mei van 19.30 tot ongeveer 20.45 uur. Houd de pagina’s van We Promise, Bibliotheek Kennemerwaard, Bibliotheek Hoorn, Alkmaar Kan Het, de Dag van Empathie en natuurlijk ook de eventpagina in de gaten voor meer informatie. Tot dan!

De organisatie van deze avond is in handen van We Promise en Alkmaar Kan Het en wordt mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Hoorn en Bibliotheek Kennemerwaard.
De Dag van Empathie editie Hoorn-Alkmaar is powered door www.dagvanempathie.nl