ALKMAAR - Alkmaar Sport heeft de rode stoeptegel wandelroute die in de voorjaarsvakantie op de Alkmaarse stoeptegels werden aangebracht uitgebreid met een blauwe en gele route. De routes kunnen op elk willekeurig punt opgepakt worden, de gekleurde tegels leiden de wandelaar weer naar het eigen beginpunt. Meer informatie en de exacte route is terug te vinden op www.alkmaarsport.nl/stoeptegelroute.

“In de voorjaarsvakantie zijn wij begonnen met de rode stoeptegel wandelroute. We kregen zoveel positieve reacties dat we hebben besloten om de routes uit te breiden,” aldus Marlou Zuurbier, sportcoördinator bij Alkmaar Sport. De 5 kilometer lange wandelroutes leidt de wandelaar onder andere door Oudorp (rood), Overdie (blauw) en De Hoef (geel) en zijn routes die normaliter tijdens de avond4daagse gelopen worden.

Het animo voor de wandelroutes is groot. “Terwijl wij de route op de stoep aanbrachten kwamen wandelaars regelmatig vragen wanneer ze kunnen starten. Dat kan! Vanaf elke stoeptegel kan je beginnen. Na dit jaar komt er ook nog een groene route bij waarmee de vier avond4daagse routes compleet zijn.” Het vastleggen van de avond4daagse routes op de Alkmaarse straattegels wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Maatschappelijk Sportakkoord Alkmaar. Meer informatie over de stoeptegelroute en de exacte route voor elke kleur is te vinden op www.alkmaarsport.nl/stoeptegelroute.