ALKMAAR - Vanaf juni is de bijzondere tentoonstelling BEDE-VAART op Het Bolwerk in Alkmaar te zien. Een verzameling buitenbeelden die tot en met zondag 9 september 2018 24 uur per dag gratis te bezichtigen is.

Wie maakte wat en waarom?
Opvallend is de slakkenhuisvormige kapel, groot en wit, op de rand van het bolwerk. Wie gaat er naar binnen en wat tref je daar? Of het grote bouwwerk van zilverkleurige stokken op een open plek langs de route. Is het een kathedraal in aanbouw? Zijn dit de contouren van iets dat nog afgebouwd moet worden? Ook kom je langs een bijna drie meter hoog cederhouten vrouwbeeld. Wie maakte het en welk verhaal schuilt er achter dit opvallende beeld? Het zijn zomaar een paar vragen die een wandeling langs de beeldenroute kan oproepen.

Rondleidingen
Wegens groot succes zijn op 16 en 30 augustus twee extra avondrondleidingen gepland bij de beeldententoonstelling BEDE-VAART. De gids is Jaap Velserboer, curator van de tentoonstelling. Op een voor hem bekende, bevlogen manier vertelt hij over de route en de beelden. Ins en outs over de kunstenaars, hun bedoeling met het werk en nog veel meer.Word pelgrim en ga mee op bedevaart. Je kunt je nu aanmelden.

Verzamelen om 19.15 uur bij Molen van Piet (pad naast Ritsevoort 66, Alkmaar). Deelname € 4 contant (en kocht je een Lot van BEDE-VAART € 2). Opgeven via info@kunstuitleenalkmaar.nl.

INFO:
RONDLEIDINGEN BEDE-VAART: donderdag 16 en donderdag 30 augustus 2018
Aanvang: 19:15 uur
Verzamelen: Molen van Piet (pad naast Ritsevoort 66, Alkmaar)
Georganiseerd door: Kunstuitleen Alkmaar, gids tijdens de rondleiding: Jaap Velserboer
Informatie: www.kunstuitleenalkmaar.nl/extra rondleidingen BEDE-VAART