AMSTERDAM - Ook dit voorjaar zorgt Tulp Festival Amsterdam voor kleur in de hoofdstad. Honderdduizend tulpen, verspreid over de stadsdelen, zetten Amsterdam in bloei gedurende de hele maand april. Fleurige rijen kuipen en schalen met tulpen verlevendigen woonbuurten, verbindingsstraten, pleinen en winkelcentra onder het motto 'voor iedere Amsterdammer een tulp'. In woonstraten en op buurtpleintjes zal daarnaast de vlammend oranje 'Flair' te zien zijn in geveltuintjes en rond bomen. Tulp Festival nodigt uit tot een ontdekkingstocht in eigen stad. Wandelend of fietsend voert de route langs bekende en onbekende plekken. Een locatie-overzicht is gratis te downloaden op www.tulpfestival.com. Volg het nieuws en informatie over actuele bloeiperiodes op Facebook: tulpfestivalamsterdam en Instagram: @tulpfestival.

Kleurrijke schalen en kuipen met tulpen
Zoals elk jaar zullen Damrak, Dam, Rokin en de Magere Brug in het centrum de aandacht trekken met de vrolijke voorjaarsbloem in tientallen schalen en kuipen op rij. Stadsdeel Noord pakt flink uit met tulpenpresentaties op verschillende plekken. Vanaf de pont word je verwelkomd op de IJpromenade en de Buiksloterweg met veelkleurige tulpen. De Van der Pekstraat staat ook weer gezellig vol met tulpen. Nieuwe locaties in Noord zijn onder meer Mosveld, winkelcentrum Molenwijk en het Plejadenplein. Metroreizigers zien de vrolijk stemmende tulp op station Noord. In stadsdeel West domineren tulpen buurtpleinen, zoals Bellamyplein, Kwakersplein, Witte de Withplein, Mercatorplein en staat een fraaie mix van kleurrijke tulpen op de hoek van de Adm. De Ruijterweg en Willem de Zwijgerlaan. In Zuid is het zoals elk jaar in en rond de vijver op het Museumplein een tulpenfeest. In Zuidoost kleuren tulpen de pleinen van Amsterdamse Poort. Afhankelijk van het weer komen in de loop van april de tulpen in de volle grond tot bloei. Dat zien we onder andere op het Boerhaaveplein in stadsdeel Oost, waarvoor Tulp Festival 1.000 tulpenbollen doneerde, en in Zuid in de tuin van het Rijksmuseum en de Botanische Tuin Zuidas. Een markante locatie is het Vondelpark waar 30.000 tulpen zijn geplant rond het monument.

Geveltuinen
Driehonderd Amsterdammers reageerden najaar 2020 op de uitnodiging om per adres 50 gratis tulpenbollen te planten in hun geveltuin of rond een boom in hun straat voor het Tulp Festival 2021. De komende weken zal de fraaie, vlammend oranje, 'Flair' kleur geven aan straten en buurtpleintjes verspreid over heel Amsterdam. Tulp Festival en Amsterdam Tulip Museum stelden de tulpenbollen voor deze actie ter beschikking.

Expositie van honderd soorten tulpen
In de openbare ruimte achter museum Hermitage (ingang via Nieuwe Keizersgracht 1) komt een unieke expositie tot leven van 100 tulpensoorten. In de 100 kuipen met 100 verschillende soorten tulpen zijn historische en bijzondere eigentijdse tulpensoorten bijeengebracht. Toegankelijk op werkdagen van 08.00 - 18.00 uur.