ALKMAAR - In april exposeert Trees Gerdes bij 't Kruithuisje op het Clarissenbolwerk in Alkmaar. De expositie is te bezoeken door van tevoren een afspraak te maken.


Kijk op www.kruithuisje.nl voor openingstijden en andere informatie.

Hieronder vertelt Trees Gerdes meer over haar zelf en haar werk:

Mijn naam is Trees Gerdes- de Kuijer. Geboren op het Verdronkenoord in het centrum van Alkmaar en nog steeds woonachtig in Alkmaar Prachtstad. Schilderen doe ik al 25 jaar met enorm veel plezier. Sinds ik niet meer werk besteed ik meer tijd aan het schilderen en dat vind ik geweldig. Ik heb verschillende workshops gedaan en een jaar kunst en vormgeving bij Crejat, de nieuwe academie Nu volg ik de academische jaren bij Crejat. Mijn werk was voornamelijk figuratief, geïnspireerd door beelden van mensen waarin kwetsbaarheid en emotie te zien is. Het laatste jaar heb ik mij volledig gewijd aan het landelijke thema : Ode Aan Het Nederlands Landschap.

Mijn inspiratie haal ik uit de natuur en uit alles wat groeit en bloeit. De zee en onze prachtige duinen. De weilanden. De mooie luchten met wolken die ieder moment veranderen door de wind. In dit thema heb ik mij meer op het abstracte vlak van de kunst gericht waardoor er een ontwikkeling is onstaan richting abstract. Ieder schilderij is voor mij een uitdaging om sfeer, vorm en kleur bij elkaar te brengen. Ik werk voornamelijk in acryl.