ALKMAAR - Marjon van der Velden is de bedenker en ontwerper van educatieve natuurspeelplaatsen, die zij 'Torteltuinen' noemt! Haar doel is om grijze schoolpleinen om te toveren in een natuurspeelplaats. Een Torteltuin is een levendige plek waar je komt om te spelen, te rusten, te ontdekken, bij te kletsen, iets te eten, iets te vieren of gewoon om te genieten van de natuur en elkaar. Een kleurrijke oase waar leven de ruimte krijgt. Zij vertelt er alles over tijdens een presentatie in de bibliotheek in Alkmaar op zondag 23 april om 14.00 uur.

Een natuurspeelplaats vol leven nodigt kinderen nog meer uit om buiten te spelen en de natuur te ontdekken. Wil je meer weten over wat een torteltuin voor jou (klein) kind of school kan betekenen? Kom dan langs!

Wanneer


Meer weten? Kom ook en laat je op ideeën brengen! Zondagmiddag 23 april in de bibliotheek in Alkmaar Centrum (Gasthuisstraat 2) vanaf 14.00 uur. Toegang is gratis, wel graag van tevoren aanmelden. Dat kan via de agenda van de bibliotheek of bij de klantenservice in de bibliotheek of op telefoonnummer 072 – 515 66 44.

Deze activiteit is onderdeel van de serie De Groene Loper. Dit is een reeks activiteiten rond het thema Duurzaamheid.