ALKMAAR - Oud NOS-correspondent Tim de Wit komt op woensdagavond 3 mei naar de bibliotheek in Alkmaar De Mare om te vertellen over zijn boek Wankel Koninkrijk. Tim de Wit vestigde zich zeven jaar geleden als correspondent in het relatief rustige Londen. Wat volgde was een achtbaan aan politieke gebeurtenissen, intriges en vooral... chaos. Het land stond op zijn kop. En staat dat eigenlijk nog steeds. In zijn boek Wankel Koninkrijk kijkt De Wit onder de motorkap van het Verenigd Koninkrijk. En wat blijkt: het piept en kraakt aan alle kanten. Schotland wil weg, in Noord-Ierland rommelt het weer, Boris Johnson liegt er vrolijk op los en zelfs na de Russische invasie in Oekraïne worden oligarchen in Londen maar mondjesmaat aangepakt. De toekomst na Brexit is volledig ongewis.

Tegelijkertijd hopen de Britten dat het allemaal wel losloopt. Als ze iets kunnen, dan is het improviseren. Tijdens deze lezing in Bibliotheek Alkmaar de Mare vertelt Tim over zijn boek en ervaringen die hij tijdens zijn tijd in het Verenigd Koninkrijk heeft mee gemaakt. Ook is er ruimte om vragen te stellen en om zijn boek (vergeet niet een handtekening te vragen) aan te schaffen.

Tim de Wit

Je kent Tim de Wit (Mr. Brexit) waarschijnlijk van zijn bijna zevenjarige correspondentschap in het Verenigd Koninkrijk Als VK-kenner was hij één van de sprekers bij NOS, die de uitvaart van Queen Elizabeth uitzond. Vorig jaar kwam zijn boek uit vol met analyses over het land dat constant verandert: Wankel Koninkrijk. Nu werkt hij bij het Radio 1-programma Bureau Buitenland en maakt hij de podcast Europa Draait Door met Arend Jan Boekestijn.

Deze lezing is een samenwerking van Bibliotheek Kennemerwaard met Boekhandel Van der Meulen’s.

Aanmelden
Geïnteresseerd? Kom op 3 mei naar de bibliotheek in Alkmaar De Mare, Laan van Straatsburg 2 in Alkmaar. De toegang bedraagt € 7,50. Reserveren van kaarten kan op bknw.nl via ‘doen’ of tijdens openingsuren bij de klantenservice in de bibliotheek of op telefoonnummer 072 – 515 66 44. De bijeenkomst start om 19.30 uur. Boekhandel Van der Meulen’s is aanwezig voor boekverkoop