ALKMAAR - Op zaterdag 4 juli speelt theatermaker en zangeres Maya Link wegens succes twee extra voorstellingen van de eenmalig opgevoerde muziektheaterproductie van Als Varkens Konden Vliegen. Het concept voor de voorstelling ontstond toen Link tijdens een wandeling met haar ouders op het strand door een drone werd berispt voor te weinig afstand houden en gaat in op vragen van deze tijd. Want hoe behoud je intimiteit in een toekomst die zich op 1,5 meter van de ander afspeelt? En kan een mens wel leven zonder huid-op-huid-contact? De voorstellingen zijn op 4 juli om 16:00u en 20:00u te zien op het buitenterrein van Hal 25, Pettemerstraat 15, Alkmaar en kaarten zijn uitsluitend te koop via www.hal25.nl. Voor meer informatie over Maya Link, kijk op www.mayalink.nl.


Als Varkens Konden Vliegen is een surrealistisch schouwspel met livemuziek, drone-acrobatiek, theater en beeldende kunst over een vrouw die in een gesprek met een drone op zoek gaat naar nieuwe vormen van intimiteit in een toekomst die van ons vraagt om afstand te bewaren.

De voorstelling kwam in vier dagen op de planken en er wordt, geïnspireerd op RIVM-richtlijnen, uit noodzaak en met veel plezier gespeeld met attributen waar een theatermaker in corona-tijd niet zonder kan. Ook de publieksruimte is met looproutes en voldoende afstand volledig RIVM-richtlijn-proof gemaakt. Link wordt in de voorstelling begeleid door Brendan Jan Walsh, een Vlaams-Britse klassiek cellist, jazzdrummer Mees Siderius en de elektronische muziek van Harold Koopman (Herr-Alt). De ingenieuze decors zijn van beeldend kunstenaar Bart Eysink Smeets en haar tegenspeler is een racedrone. De regie is in handen van Marianne Seine, artistiek leider van spektakeltheatergroep Vis àVis.