ALKMAAR - Vanaf 9 februari is Alkmaar een avontuurlijk theater rijker: Theater de Drukkerij. Hier geeft Karavaan in samenwerking met verschillende productiehuizen in Nederland theatermakers van de toekomst een podium. Wethouder Nicole Mulder opende het theater en zag de eerste editie van ‘Drukwerk’, een avond vol werk van jonge theatermakers.

Tijdens ‘Drukwerk’ zie je een scala aan jonge makers en hun processen en een bijzondere voorstelling. Deze avond gaf Maggie Symonds een work-in-progress presentatie van GAIA, een apocalyptische muziektheatervoorstelling over de vlucht van de mens. Verder vertelde Reinout Bongers over zijn voorstelling Eddie The Eagle, de slechtste skischansspringer ooit - een ode aan de vallende mens, die hij in cocreatie met Skatepark STRAAT maakt. Met haar melancholische stemgeluid bracht de jonge folk/pop singersongwriter Sterre Weldring enkele nummer ten gehore. Choreograaf Niek Wagenaar sloot de avond af met zijn veelgeprezen dansvoorstelling Nymphs. De voorstelling ontving de publieksprijs van het Delft Fringe Festival, en won de juryprijs op Mittelyoung Festival in Italië.

"De komst van Theater De Drukkerij draagt bij aan de vernieuwing van het culturele klimaat. Theater De Drukkerij zorgt ervoor dat onze regio aantrekkelijker wordt." aldus een trotse wethouder Mulder.

Theater de Drukkerij
In de voormalige drukkerij van het Noord-Hollands Dagblad heeft Karavaan een theater gebouwd. Theater de Drukkerij is het theater van Karavaan, waar je avontuurlijke voorstellingen ziet van jonge theatermakers. In een informele sfeer maak je kennis met het werk van een nieuwe generatie. En na de voorstelling ontmoet je ze aan de bar. Hier wordt enerzijds gewerkt aan nieuwe voorstellingen door een selectie van jonge makers (het Makershuis Alkmaar) en anderzijds werk gepresenteerd van jonge theatermakers die Karavaan selecteert.

Iedere tweede donderdag van de maand is er programma in Theater de Drukkerij.

Kijk voor tickets en meer informatie: www.theaterdedrukkerij.nl/