ALKMAAR - Nu de theaterdeuren van TAQA Theater De Vest nog even gesloten blijven, komt het theater met een nieuw initiatief: de audiorubriek ‘Vitamine T’. Een online serie over de noodzaak van theater, ingesproken door acteur David Lucieer, die via een playlist op Youtube te beluisteren is. De inspirerende teksten zijn o.a. geschreven door wetenschapsjournalist Mark Mieras, filosoof Frank Meester en gedragsbioloog Patrick van Veen en gaan over de kracht en het belang van theater, ook in coronatijd.


Theater maakt blijer, rijker en veerkrachtiger
Waarom genieten we zo van theater? Volgens Immanuel Kant is het omdat we er geen belang bij hebben, terwijl Aristoteles beweert dat het komt door de ellende. Ook word je rijker van theater, ondanks de prijs die je betaald hebt voor het kaartje én kan theater de buitenwereld op miraculeuze wijze veranderen. Hoe het precies zit? Je hoort het bij ‘Vitamine T’! Inmiddels zijn er zes edities te beluisteren via Youtube en de playlist wordt elke week aangevuld met nieuwe edities.

Mobiele spreekstalmeester
De verhalen die zijn ingesproken waren oorspronkelijke bedoeld voor ‘De mobiele spreekstalmeester’; een coronaproof contextprogramma waarbij voorafgaand aan een aantal voorstellingen een spreekstalmeester in een overdekte rode mobiel rondrijdt in de foyer. Deze act is momenteel niet mogelijk maar de teksten zijn zo uniek dat TAQA Theater De Vest ze graag deelt met haar publiek.

Meer informatie
De playlist van ‘Vitamine T’ is te vinden op Youtube via https://bit.ly/3feM9V0 en wordt elke week aangevuld met nieuwe edities.