ALKMAAR - Vanaf vrijdag 30 juni start op het Canadaplein in Alkmaar een gloednieuwe editie van Zomer op het Plein. Tot en met 6 augustus presenteert TAQA Theater De Vest op het zonnige plein in hartje Alkmaar een afwisselend programma. Op vrijdagavonden staan onder andere intieme luisterconcerten, cabaret en spoken word op de agenda; op zaterdagmiddagen is het podium voor bands en singer-songwriters. De zondagmiddagen staan zoals elk jaar in het teken van spetterende (sta)concerten. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

Kleinkunst, spoken word en ligconcert


Elke vrijdagavond tussen 30 juni en 4 augustus heeft TAQA Theater De Vest een bijzonder kleinkunstprogramma in petto. Luister, zittend op een stoel of in het gras, naar cabaretduo Blauwe Vinkjes (winnaar van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival) of geniet van een fascinerend spoken word-programma met getalenteerde winnaars van de SPOKEN Awards. Ga vanuit een luie strandstoel op in prachtige muziek van de veelzijdige harpiste Lavinia Meijer tijdens een uniek ligconcert. Of bezoek een bijzondere editie van het Jazz Café door jazzzangeres Deborah J. Carter, Marc Schenk en Kasper Kalf. Flip Noorman (winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs 2022) zingt nummers van Tom Waits en cabaretier André Manuel speelt zijn nieuwste programma ‘De Zieke Geest’.

Topartiesten op de zaterdag

Joris Linssen bestormt met topmuzikanten van ‘zijn’ Caramba het podium voor een aanstekelijk concert en de band Boys Named Sue komt naar Alkmaar met een fantastische ode aan Johnny Cash. Zanger en componist Ruben Hein zingt nummers van zijn nieuwste album. Ook is er Nederlandstalige pop en Americana van Stephanie Struijk en op 15 juli wordt het Canadaplein voor één avond omgetoverd tot een openluchtbioscoop, waar je kunt genieten van de met een Oscar bekroonde film ‘Druk’.

Talentstage
De zondagmiddagreeks van Zomer op het Plein wordt geopend met het jaarlijks terugkerende Talenstage. Ditmaal is het de beurt aan zangeres LAHKSMI om uit studenten van Conservatorium Haarlem een eigen begeleidingsband samen te stellen.

Schitterende concerten en Silent Disco Theater
De zondagmiddagen staan in het teken van fantastische concerten. Muzikale alleskunner Sef brengt met zijn tienkoppige El Salvador Ensemble een concert bomvol vrolijkheid. In het voorprogramma staat muzikant, schrijfster en journaliste Aafke Romeijn met melancholische popsongs. Iedereen vanaf 6 jaar kan met A.vontura Silent Disco Theater een bijzondere voorstelling meemaken (met koptelefoon) en 3JS spelen nummers van hun nieuwe plaat, voorafgegaan door een optreden van Jim van der Zee. Het muzikale cabaretduo Yentl en de Boer zingt grappige en ontroerende liedjes, o.a. uit hun nieuwe programma ‘Modderkruipers’, met in het voorprogramma zangeres Meis. Zomer op het Plein 2023 wordt afgesloten met muzikaal vuurwerk van niemand minder dan de Nederlandse zanger, componist en multi-instrumentalist Jett Rebel. De middag wordt geopend door de Rotterdamse indieband Elephant.

Zomer in De Mare
De hele maand juni wordt in park de Rekerhout Zomer in De Mare georganiseerd, met gratis Picknickconcerten op de zaterdagavonden en (inter)nationale straattheateracts en doe-en-beleefactiviteiten voor het hele gezin op de zondagmiddagen.

Meer informatie
Kijk op www.zomerophetplein.nl voor het volledige programma van Zomer in de Mare en Zomer op het Plein. Op diverse plekken in de stad is de gratis flyer beschikbaar. Alle evenementen zijn gratis toegankelijk.