ALKMAAR - Rond 24 mei verschijnt de gloednieuwe theaterbrochure van TAQA Theater De Vest en kunnen online kaarten besteld worden voor alle producties die in het seizoen 2024-2025 te zien zijn. Laat je verrassen en kies uit een breed aanbod van indrukwekkende grote producties en musicals, heel veel muziek en cabaret en sfeervolle klassieke concerten.


Fantastische shows en nieuwe musicals

In september komt de DeLaMar-hit ‘De Mol en de Paradijsvogel’ naar Alkmaar; dé musical over de zoektocht naar identiteit en queer rolmodellen. Illusionist Hans Klok keert begin oktober terug met zijn spectaculaire nieuwe show ‘Face the Future’ en ook een unieke uitvoering van Carmina Burana staat op het programma, uitgevoerd door maar liefst 135 artiesten van Het Nationale Opera & Ballet uit Oekraïne. Of geniet van Josephine B, een spetterende show met prachtige songs over het leven van ’s werelds eerste zwarte superster Josephine Baker.


Vele tributes en mooie theaterconcerten

Wie hunkert naar muziek van weleer kan het hart ophalen volgend theaterseizoen! Op het programma staan de beste tributes met muziek van de Spice Girls (Totally Spice), Earth, Wind & Fire (The Chigaco Funk), Dire Straits (Brothers in Band) en Fleetwood Mac (Legendary Albums Live). O.a. Jett Rebel, Sven Hammond, Kovacs, Simon Keizer, Douwe Bob, MY BABY, en Stef Bos komen naar Alkmaar met gloednieuwe shows.


Klinkende cabaretnamen

Het wordt een geweldig cabaretjaar! Toppers als Bert Visscher, Martijn Koning, Pieter Derks, Paulien Cornelisse, Kasper van der Laan, Plien & Bianca, Henry van Loon, Jandino en Lebbis maken hun opwachting. Maar ook aanstormend cabarettalent als Valentina Tóth, Gavin Reijnders en Rosa da Silva zijn zeer de moeite waard.


Wegens succes hernomen

Veel voorstellingen die dit jaar populair waren, worden volgend jaar hernomen. Voor wie ze heeft gemist: o.a. The Ashton Brothers, Jim Deddes, Tineke Schouten, Martijn Koning, Diederik van Vleuten en de grote Musical Awards-winnaar Jesus Christ Superstar zijn weer te zien. Mis het niet!


Exclusief voor Alkmaar

Tijdens de feestdagen is de Grote Kerk het podium voor ‘De Klokkenluider van de Grote Kerk’. Een unieke, door Theater De Vest geproduceerde familievoorstelling, geschreven door Don Duyns (o.a. Lang en Gelukkig’ en ‘Woef Side Story’). Rondom de 8 oktober-viering herneemt Collectief BLAUWDRUK - het stadsgezelschap van Alkmaar - de succesvolle voorstelling ‘Vrij van Verzet’ en ook in januari staat dit jonge gezelschap in de Grote Zaal met een gloednieuwe productie.

Bijzonder toneel

In het nieuwe theaterseizoen zijn alle grote toneelgezelschappen vertegenwoordigd. Onder andere Het Nationale Theater, ITA, Theater Oostpool, Toneelgroep Maastricht en Theater Rotterdam bespelen zowel de Grote als de Kleine Zaal met toptitels als De Jaren (reprise), Hamlet, Cyrano en Moeder Courage.


Sfeervol klassiek

Zowel in Theater De Vest als in de prachtige ambiance van de Grote Kerk staat klassieke muziekliefhebbers een afwisselende programmering te wachten. Zo viert de Nederlandse Bachvereniging de kerstdagen met een bijzondere uitvoering van het Weihnachts-Oratorium in de kerk. Het Nederlands Philharmonisch Orkest is volgend seizoen maar liefst vijf keer te beluisteren, met o.a. een bijzondere uitvoering van de Johannes Passion, in samenwerking met Cappella Amsterdam.


Meer informatie en toegangskaarten Vanaf 24 mei staat het complete nieuwe theaterseizoen online en kunnen via www.taqatheaterdevest.nl toegangskaarten geboekt worden voor alle voorstellingen.