ALKMAAR - Van 13 tot en met 21 april openen 43 theaters en concertzalen in 19 gemeenten die zijn aangesloten bij de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) hun deuren. Ook TAQA Theater De Vest is tijdelijk geopend, voor voorstellingen van o.a. Joost Spijkers en een concert van de Nederlandse Bachvereniging. De Grote Kerk Alkmaar doet aanstaand weekend al mee met een landelijke testpilot voor Monumenten. Alle bezoekers ondergaan op een testlocatie vooraf kosteloos een sneltest, waarna iedereen met een negatief testresultaat welkom is.

Doel pilot ‘Testen voor Toegang’
De tijdelijke openstelling van de theaters en concertzalen is onderdeel van de aanpak om op een veilige manier gefaseerd de sector te openen. In de pilot werkt de VSCD samen met de ministeries van VWS, OCW, Stichting Open Nederland en de Taskforce van de Culturele en Creatieve sector. Voor de pilot zijn alleen VSCD-podia geselecteerd in de nabijheid van een sneltestlocatie. Uit de pilot komt o.a. informatie over de werking van de teststraten en wordt de animo van het publiek om zich te laten testen onderzocht. Alle deelnemende theaters dienen zich aan het 1,5 meterprotocol te houden, waarvan al is bewezen dat podia hiermee veilig open kunnen. Er wordt bij de programmering rekening gehouden met de avondklok zodat het publiek op tijd weer thuis is.

Reserveer toegangskaarten
Op de website www.taqatheaterdevest.nl kunnen vanaf nu kaarten worden gereserveerd voor de hartstochtelijke muziektheatervoorstelling ‘Hotel Spijkers’ van ex-Ashton Brother Joost Spijkers (18 april). Voor de klassieke muziekliefhebber brengt de Nederlandse Bachvereniging op 18 april het bijzondere concert ‘Bach loves Vivaldi’. De voorstellingen van Peter Pannekoek (16 april) en Ronald Goedemondt/Jasper van der Veen (17 april) zijn inmiddels uitverkocht.

Aanstaand weekend testpilot Grote Kerk Alkmaar

‘Testen voor Toegang’ start aanstaande vrijdag al met Monumenten. Van 9 t/m 11 april zijn 25 monumenten in Nederland, waaronder de Grote Kerk Alkmaar, voor deze pilot geopend. Bezoekers kunnen op www.grotekerkalkmaar.nl een tijd reserveren en dienen de gratis sneltest via www.testenvoortoegang.nl te plannen voorafgaand aan het bezoek. Alleen met een negatief testbewijs kan men vervolgens de kerk bezoeken. Ook in de kerk dient het publiek zicht te houden aan het 1,5 meter protocol.

Meer informatie en kaartverkoop

Kijk op www.taqatheaterdevest.nl voor alle informatie over de voorstellingen en het reserveren van toegangskaarten. Het gehele programmaoverzicht van alle 43 deelnemende theaters en concertzalen is te vinden in de bijlage van dit persbericht. Via www.grotekerkalkmaar.nl kunnen kaarten voor een bepaald tijdslot voor aanstaand weekend worden gereserveerd. Een afspraak maken voor de verplichte sneltest kan via www.testenvoortoegang.nl.