ALKMAAR - Woensdagavond 29 mei is de binnenstad van Alkmaar het domein van ruim 10.000 hardlopers tijdens de 7e editie van de Alkmaar City Run by night. Van 19.00 tot 23.30 uur zullen de straten van Alkmaar gevuld zijn met deelnemers aan de Rollebol Kids Run, de 5 en 10 km. Na de finish belooft het nog lang gezellig te blijven in de stad. Diverse horecagelegenheden hebben de handen ineen geslagen om de hardlopers én hun supporters een swingende afterparty te geven.

Op een steenworp afstand van de finish bij de Grote Sint Laurenskerk vindt in Grand Cafe Klunder voor het zevende jaar op rij het officiële Blarenbal plaats. Henk Naber en DJ Robbie zorgen ervoor dat alle vermoeide voetjes nog een keer van de vloer gaan. In Stadskaffee Laurens kan er gedanst worden op de plaatjes van Rene Verkerk. Verder is het ook dit jaar gezellig naborrelen bij Bar Restaurant Hofman.

Daarnaast zullen swingende sambabands, DJ’s met heerlijke beats, spectaculaire lichtacts en de verschillende cheering zones langs het parcours zorgen voor een unieke hardloopsfeer voor deelnemers én hun supporters.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Voor een veilig verloop van de Alkmaar City Run by night moeten diverse tijdelijke verkeersmaatregelen worden genomen waardoor het centrum van Alkmaar vanaf 19.00 uur zeer beperkt bereikbaar is. De straten die in het parcours zijn opgenomen worden 30 minuten voor doorkomst van de eerste loper afgesloten. Kijk voor meer informatie op https://www.alkmaarcityrun.nl/meer-info/bewoners/.