ALKMAAR - Dit weekend, op zondag 9 juni, wordt de stad Alkmaar voor het eerst het decor van Swim to Fight Cancer. Met nog een paar dagen te gaan en meer dan 170 deelnemers, is de opwinding bij de organisatie voelbaar.

"Ons doel is om 100.000 euro op te halen voor kankeronderzoek en de lokale Alkmaarse goede doelen 't Praethuys en de Noordwest Ziekenhuisgroep. Trots kunnen we melden dat we al 87.000 euro hebben verzameld, maar we hebben nog hulp nodig om dat magische bedrag te bereiken!", roept Esmee Bakker van organisator DOSS Event Support op. De fondsen die worden opgehaald, dragen direct bij aan baanbrekend kankeronderzoek.

Deelnemers zwemmen 1 of 2 kilometer door het Noordhollandsch kanaal en de grachten van de Alkmaarse binnenstad, waarbij elke slag bijdraagt aan de strijd tegen kanker. Dit evenement is meer dan een sportieve uitdaging; het is een kans om een verschil te maken in de levens van velen die door deze ziekte zijn getroffen.

De ingeschreven deelnemers delen hun motivatie op hun donatiepagina. Zo is er bij Stefan te lezen: "Nog geen 2 jaar geleden altijd gezwommen met mijn lieve vader die ik helaas verloren ben vorig jaar door de vreselijke ziekte. Nu wil ik de 2 kilometer met hem in mijn gedachten zwemmen om geld op te halen voor kankeronderzoek".

Ook Fleur deelt haar verhaal: "In 2018 heb ik de diagnose Triple Negative borstkanker gekregen, een zeer agressieve, snelgroeiende vorm. Dankzij de vele onderzoeken die de afgelopen jaren al gedaan zijn, ben ik heel succesvol behandeld en beter geworden. Om andere patiënten dezelfde kans te geven is er nog veel meer onderzoek nodig. Daarom kom ik in actie om geld in te zamelen!"

Met nog enkele dagen te gaan, roept de organisatie iedereen op om hun steentje bij te dragen. "Wij hopen dat mensen een donatie willen doen en nodigen iedereen uit om zondag langs de route de zwemmers aan te komen moedigen. Samen kunnen we ons doel van 100.000 euro bereiken en als stad een enorme impact maken," aldus Esmee Bakker.

Je kan doneren aan een individuele zwemmer, of aan een team. Ken je niemand persoonlijk, maar wil je wel graag bijdragen? Dan kan je het fictieve team 'Vrienden van Alkmaar' sponsoren. Klein of groot; elke donatie telt!

Kijk voor meer informatie op http://fightcancer.nl/alkmaar.