ALKMAAR - Architecten- en ingenieursadviesbureau Sweco is verhuisd naar een nieuwe, inspirerende en duurzamere locatie in Alkmaar. Het nieuwe kantoor is te vinden op de vijfde verdieping van gebouw Torenburg, aan de Kruseman van Eltenweg 1. Het nieuwe Sweco-kantoor heeft een ideale ligging vlakbij het station, aan de rand van het stadscentrum.

Al een tijdje was Sweco op zoek naar een nieuwe plek in Alkmaar, met meer voorzieningen die beter aansluiten bij de missie om de samenlevingen en steden van de toekomst te ontwerpen en ontwikkelen. Die plek is nu gevonden, want dit hoogwaardige kantoorgebouw in een levendige omgeving, is de perfecte volgende stap.

Al langere tijd is Sweco bezig met het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Zo wordt het wagenpark volledig geëlectrificeerd en verhuizen kantoren naar OV-vriendelijke locaties, zoals nu in Alkmaar. Naast de betere bereikbaarheid is bij de inrichting van kantoor Alkmaar gekozen voor circulaire materialen. Ook is bestaand meubilair in een nieuw jasje gestoken en is gekozen voor duurzame ontwerpen van Nederlandse ontwerpers.

Business Unit Manager Jeroen Steenbergen: "We zijn ontzettend blij met deze nieuwe locatie waar we kunnen werken, ontmoeten en inspireren. Het is een ideale nieuwe werkplek voor onze collega's en een hele prettige plek om onze klanten de ontmoeten. We kijken er naar uit om samen te werken aan de uitdagingen waar Noord-Holland voor staat."

Sweco is het grootste architecten- en ingenieursadviesbureau van Europa. Naast Alkmaar is het bedrijf gevestigd in onder meer Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Het hoofdkantoor is in De Bilt. In Nederland werken er 2200 mensen voor Sweco, wereldwijd 22.000.

Vanaf vandaag is iedereen van harte welkom op de nieuwe locatie van Sweco aan de Kruseman van Eltenweg 1 (verdieping 5), 1817 BC in Alkmaar. Ook is er nog een officiële opening van het nieuwe kantoor. Die vindt plaats op 24 oktober met klanten en relaties.