SPIJKERBOOR - Durf jij het aan om op een spannende plek te slapen? Tijdens de fortsurvival op Fort bij Spijkerboor leren de fortwachters je hoe de soldaten vroeger op het fort leefden en kun je ‘s nachts in het fort slapen.

Ben jij zo stoer? Ga dit onvergetelijke avontuur aan en schrijf je snel in!

Stoere activiteiten
Tijdens dit weekend leer je technieken die je nodig hebt om een fort te verdedigen. Je steekt de gracht over met een vlot, leert boogschieten en traint je behendigheid op een hindernisbaan. Na het eten gaan we op expeditie door de gangen van het fort. Moe maar voldaan na alle spannende en sportieve activiteiten, ruikend naar kampvuur, val je heerlijk in slaap. Slapen doe je in het fort in je slaapzak en ‘s ochtends ontbijt je in de natuur met het geluid van fluitende vogels om je heen. Wat fijn wakker worden is dat!

Ga ook mee!
Deze activiteit is speciaal voor kinderen 8-12 jaar. Leer Overleven valt onder het OERRR-programma: het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar de natuur laat ontdekken. Met OERRR beleef je avonturen die je nooit meer vergeet en ontdek je hoe je de natuur en de dieren kunt helpen.

Apart programma voor ouders
Tijdens de fortsurvival van de kinderen hebben we ook voor ouders een avondvullend programma. Geniet van een heerlijk diner met producten uit de streek met het fort als decor. Na het eten neemt een gids je mee voor een rondleiding door het fort. Voor de snelle beslissers is er de mogelijkheid om daarna te overnachten in het – naast het fort gelegen – natuurhuis ‘Bij Kloeke’. Het aantal slaapplaatsen is beperkt: bij Kloeke zijn 9 kamers (voor 1 of 2 personen). Het is ook mogelijk om alleen deel te nemen aan het avondprogramma en je kind(eren) de volgende ochtend weer op te halen.

Praktische informatie
· Koop van tevoren online een kaartje voor bezoek aan het fort en deelname aan de activiteiten via https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/fort-bij-spijkerboor .
· De avond van 5 september is voor gezinnen met kinderen van 8-12 jaar, ouders én kinderen kopen een kaartje bij Natuurmonumenten. Een kamer reserveren voor ouders kan via info@bijkloeke.nl .
· Op 5, 6, 12 en 13 september is het fort overdag geopend voor individuele bezoekers, boek ook hiervoor online.
· Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt.

De fortsurvival vindt plaats onder professionele en ervaren begeleiding en is een samenwerking van Natuurmonumenten, 4Tress en Unlimited You