ALKMAAR - Bibliotheek Kennemerwaard locatie Oudorp organiseert in juni heldhaftige activiteiten rondom het thema 'superhelden'. De bibliotheek is veel meer dan boeken alleen. Er schuilt een superheld in ons allemaal! Kom jouw superkrachten ontdekken bij de Mobiele prutshub, herken de superhelden uit je buurt of kom luisteren naar een heldenverhaal. Check het hele programma op bknw.nl/agenda of haal de flyer op in de bibliotheek in Oudorp. De hele maand juni is er elke dag van alles te doen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Alle activiteiten zijn gratis. Aanmelden kan via de website of bij de balie en is handig als je zeker wilt zijn van deelname. Hieronder staat een greep uit de activiteiten.

Waanzinnige Podcast

Luister voor wat leesinspiratie de gave podcasts van leeftijdsgenoten via onze iPad.
Zelf helemaal fan van een boek? Neem je eigen podcast op in bibliotheek Oudorp! Op 2, 8, 10, 16,17 en 24 juni tijdens openingstijden.

Mobiele Pruts

HubHoud je van robots? En wil je ze leren programmeren? Daag jezelf uit in de Mobiele Prutshub. Er is al een robot om mee te oefenen voor kinderen vanaf 6 jaar. Op 3 en 13 juni van 14.30 tot 16.00 uur.

VR bioscoop

Beleef waanzinnige avonturen in onze eigen VR-bioscoop. Via Virtual Reality stap je in een megaspannende achtbaan of neem je een kijkje op de Noordpool of de jungle. Durf jij het aan?! Kom met je vriend of vriendin of je vader of moeder en daag elkaar uit! Op 7 en 15 juni van 15.00 tot 16.00 uur.

Voorlezen

Kom op 9 juni luisteren naar achtste-groepers Rosa en Aylen. Ze lezen voor uit het grappige boek 'Papa Wapper wordt een held!' Van 15.30 tot 16.30 uur.Sommige helden zijn minder opvallend in hun moed en daden maar zetten je juist aan het denken. Neem nou Hendrik Mol. De vrolijke, zachtaardige Hendrik moet noodgedwongen verhuizen en met zijn beste beentje voor gaat hij op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Kom je ook luisteren: schrijfster Nikki Vrees leest voor op dinsdag 28 juni om 15.00 uur!

Dogman Middag

Kom meer te weten over je favoriete superheld Dog Man. Samen bekijken we de boeken wat aandachtiger om zo ook meer te leren over de effecten die de striptekenaar gebruikt. Hierna volgt een super vette workshop striptekenen door tekendocent Annette Jonker. Kom je ook? Op donderdagmiddag 16 juni van 15.00 tot 16.30 uur voor kinderen van 8 tot 10 jaar.

Oudorp Superhelden

Nomineer jouw superheld uit Oudorp! Jong of oud. Wie heeft iets buitengewoons gedaan? Wie staat er altijd voor je klaar? Wie is je rolmodel? Vul het heldenprofiel in en lever deze in bij de bibliotheek. De profielen komen te hangen in de bibliotheek en de hele maand juni kun je superhelden cartoons komen tekenen die passen bij deze superhelden. Zo krijgen onze Oudorp Superhelden hun eigen avatar! De beste avatar krijg een prijs. Inleveren kan tot woensdag 29 juni, 30 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.

Graag tot ziens in de bibliotheek tijdens Oudorp Superhelden!