ALKMAAR - Op zondag 12 mei heeft Alkmaar Marketing in samenwerking met King’s Inn Ho(s)tel en de Alkmaarse fotograaf Marcel Witte een ‘Instawalk’ door Alkmaar georganiseerd. Hier kwamen maar liefst 60 (hobby)fotografen uit heel Nederland op af.

Een Instawalk is een wandeling waarbij de deelnemers aangemoedigd worden om tijdens de wandelroute de mooiste foto’s te maken en deze te delen op Instagram met vaste hashtags. Start en finish was bij de King’s Inn, waar iedereen voorzien werd van wat lekkers te drinken en te eten.

Het was de eerste keer dat de citymarketingorganisatie een Instawalk organiseerde. “Marcel Witte riep vorig jaar een Photowalk door Alkmaar in het leven. Het leek ons een leuk idee om dit jaar samen iets soortgelijks op touw te zetten. Twee uur nadat deelnemers zich op konden geven, moesten we de inschrijving alweer sluiten wegens de enorme belangstelling”, aldus Thessa Neef van Alkmaar Marketing.

Marcel Witte bevond zich op de route om iedereen onderweg van tips & trucs op het gebied van fotografie te voorzien. De route liep langs de bekende en minder bekende hoogtepunten van het centrum van Alkmaar. Een selectie van de mooiste plaatjes wordt de komende weken via de kanalen van Alkmaar Prachtstad gedeeld.

Na deze succesvolle eerste Instawalk zal Alkmaar Marketing inzetten op een volgende editie in het najaar.