OUDORP - Vrijdag 17 mei 2024 vond de jaarlijkse Raadhuis Pinksterun plaats, georganiseerd door Alkmaar Sport en in samenwerking met de hoofdsponsor creatief bureau Raadhuis. Dit populaire hardloopevenement in Oudorp trok wederom veel enthousiaste deelnemers. Met de start en finish bij sportcomplex Vaart konden lopers kiezen uit afstanden van 1, 5 of 10 kilometer, en genoten ze van een prachtig parcours door Oudorp.

Dit jaar waren er meer dan 750 deelnemers, die straalden tijdens de Kinderun, FunRUN en de langere afstanden. De FunRUN is sinds vorig jaar een onderdeel van het programma. Dit jaar was deze speciaal voor kinderen die zich sneller overweldigd voelen, met een aparte start inclusief begeleiders van Sport-Z, konden de kinderen samen met een ouder, grootouders of buurman/-vrouw, de uitdaging aangaan. "Samen met Sport-Z hebben we ervoor gezorgd dat iedereen, ongeacht hun mogelijkheden, veilig de finish kon halen. Het was een feestelijke avond waar iedereen zichtbaar van genoot. Samen met Raadhuis kijken we terug op een zeer geslaagd evenement." Aldus Britt Klooster, namens organisator Alkmaar Sport.

De winnaars van dit jaar waren Sophie Klaver (5 km vrouwen), Vincent de Kom (5 km mannen), Tessa Entius (10 km vrouwen) en Rémy Levert (10 km mannen). Deelnemers kunnen hun tijden terugvinden op www.raadhuispinksterun.nl.

Met een mix van sportiviteit, inclusiviteit en een gemoedelijke sfeer in het dorp was de Raadhuis Pinksterun 2024 een groot succes. De organisatie kijkt uit naar de volgende editie.