ALKMAAR - De allereerste online editie van Festival KUUB gaat maandagavond 1 juni om 19.30 uur op Facebook in première. In de verrassende show Studio KUUB kan publiek meekijken en reageren op mini-optredens, interviews en creaties. Onder meer gast-presentatoren Daan Buringa en Sieb ten Haaf en een muzikaal optreden van Taste That Bass maken een feest van deze eerste live uitzending vanuit Artiance Centrum voor de Kunsten.
'Festival KUUB maakt verbinding' laat tijdens de landelijke IkToon-maand zien wat cultuurbeoefenaars uit Alkmaar en de regio in huis hebben. Stichting KUUB vindt inspiratie in de 1,5 meter samenleving en creëert een platform voor iedereen die in zijn vrije tijd kunst en cultuur maakt. Het programma van gratis online workshops, activiteiten en presentaties is in juni via de website en social media kanalen te volgen. Dit corona-proof festival kon gerealiseerd worden dankzij steun van gemeente Alkmaar, Victoriefonds, Taqa Cultuurfonds en Fonds voor Cultuurparticipatie.

KUUBtune en KUUBstijl

Studio KUUB roept jong en ouder op zich creatief uit te leven en bij te dragen aan de uitzendingen. Via Whatsapp kan iedereen het mooiste geluid dat ze in huis hebben insturen voor de officiële tune van Studio KUUB. Geluids- of video-opnames zijn tot 3 juni welkom op het nummer 06-30071782. Vervolgens componeert klankontwerper Steven Hoes de muziek uit alle inzendingen voor de KUUBtune. Ook de ludieke actie KUUBstijl is in volle gang. Artificiële Intelligentie-ontwikkelaar Jasper van Heugten ontwierp een online tool die foto's kan omtoveren in de stijl van een lokale kunstenaar. Bezoekers van de site kunnen spelen met deze vernieuwende vorm van kunst maken en kunstenaars via social media meer bekendheid geven.

Pannenkoekensemble gezocht
Verschillende kunstenaars zetten zich in om samen met Festival KUUB verbinding te maken in deze ingewikkelde tijd. Componist meLê yamomo en trompettist Thijs van den Geest nodigen pannenkoekenbakkers uit voor een repetitie van het muziekstuk ‘Pannenkoek Rondeau’, die ze voor KUUB hebben gecreëerd. De repetitie is op 22 juni om 19.00 uur. Iedereen die interesse heeft in een gezamenlijk muzikaal bakfestijn kan voor 15 juni mailen naar studiokuub@gmail.com.

Landelijke specials: Gouden C en SDG-bus
In de speciale extra editie op zaterdag 13 juni, gepresenteerd door Lucille Werner, wordt aandacht besteed aan het Programma Cultuurparticipatie en wordt de winnaar van de landelijke cultuurprijs Gouden C bekend gemaakt. Daarnaast brengt de SDG-bus (Sustainable Development Goals) in meerdere uitzendingen van Studio KUUB de werelddoelen op een creatieve manier dichter bij huis. De SDG-bus nodigt inspirerende lokale cultuurmakers en bestuurders uit samen te dromen over een meer duurzame, eerlijke en inclusieve wereld.


Studio KUUB, iedere maandagavond om 19.30 uur op Facebook Live. Festival KUUB maakt verbinding in de hele maand juni op Facebook, Instagram, YouTube en de website festivalkuub.nl