NEDERLAND - Student op Bezoek is een initiatief van drie vrienden die ieder op hun eigen manier in aanraking kwamen met senioren die behoefte hadden aan sociaal contact. Denk hierbij aan het maken van wandeling, bezoeken van een evenement of een kopje koffie drinken. Ook merkten zij dat ze dat deze senioren ondersteuning konden gebruik bij computer/mobiel en in hun huishouden.

Márcel Plak (Mede-eigenaar) is opgegroeid bij zijn grootouders en heeft veel aan hun te danken. Zijn opa is inmiddels door zijn dementie opgenomen in een verzorgingstehuis, zijn oma woont alleen. Ondanks zijn studie probeert hij hen zoveel mogelijk te bezoeken. In het verzorgingstehuis van zijn opa ontdekte hij de eenzaamheid bij de senioren, een steeds groter probleem. Door bezuinigen in verzorgingstehuizen is de werkdruk torenhoog bij verpleegkundigen. Zij hebben amper tot geen tijd tot persoonlijke aandacht voor de senioren om bijvoorbeeld een wandeling te maken of voor een persoonlijk gesprek.

Student op Bezoek wil de eenzaamheid bij de senioren verminderen door de hulpvraag van studenten te koppelen aan studenten die een zorg gerelateerde opleiding volgen. Op deze manier ervaren zij hun toekomstig werkterrein en wordt de werkdruk van de verpleegkundige verlicht. Senioren kunnen zich aanmelden bij Student op Bezoek via telefoonnummer 06-21365664 of via de website www.studentopbezoek.nl. Na aanmelding volgt er een kennismakinggesprek waarbij ook familieleden of een contact persoon van de senior wordt uitgenodigd. Tijdens het gesprek wordt er gekeken of er een klik is tussen de student en de senior, hiernaast worden er onderlinge afspraken gemaakt om de hulpvraag zo goed mogelijk te voldoen.

De studenten beschikken allen over een VOG certificaat en hebben een trainingsprogramma omtrent dementie en motorieken gevolgd om de senioren zo goed mogelijk te ondersteunen. Student op Bezoek kan zowel worden ingezet voor senioren die in een zorginstelling of aanleunwoning verblijven of zelfstandig wonen. Student op bezoek kent een startarief van 10 euro per uur, ook via PGB te declareren verder wordt gestreefd naar sociale zorg op maat. Wilt u meer weten over dit initiatief neem dan contact met hen op.