ZUID SCHARWOUDE - De streekmarkt op het sfeervolle terrein van Wijndomein de Koen mag doorgaan! In 2020 kon de markt helaas niet plaatsvinden door Corona, maar dit jaar is de markt aan de Westelijke Randweg weer terug en heeft met het oog op de toekomst, een nieuwe naam gekregen: streekmarkt Dijk en Waard. Naast de mooie markt, dit jaar ook optredens van lokale, jonge muzikanten en een heuse muurschildering, georganiseerd door Artquake.

Marktkramen
Op 11 en zondag 12 september staan er weer tientallen kramen in de wijngaard met lokale, pure producten van eerlijke producenten uit eigen streek.
Op de markt vind je een imker met zijn honing en maakt men de lekkerste chocola. Maar ook kun je er allerlei planten vinden, heerlijke blauwe bessen en de beste aardbeien van Broersen. Museum Broeker Veiling heeft vers gerookte paling en Kramer komt met speciale wijnzuurkool gemaakt met wijn van de Koen. Oosterheem komt met biologische groenten uit het Oosterdel.

Wildbeheereenheid GrootGeestmerambacht geeft uitleg over de werkzaamheden om de schade en overlast van de ganzen te beperken. Hier kan men ook proeven hoe ganzenvlees smaakt en wat je allemaal met ganzenvlees kan doen. Er zijn ook verschillende demonstraties, van schilderen tot koek versieren en er is ook aan de inwendige mens gedacht. Op het wijnplein kan men natuurlijk een wijntje drinken, maar ook is er koffie met gebak en een heerlijk hapje wordt verzorgd door De Burg Gastvrij.

Optredens Artquake Talenten
Naast de markt wil Wijndomein de Koen ook jonge, lokale artiesten uit Heerhugowaard en Langedijk een podium bieden. Hiervoor is een samenwerking met Artquake aangegaan. Artquake is een cultureel jongerenplatform, waar jongerenkunst en talentontwikkeling centraal staat. Tijdens de streekmarkt zullen verschillende talentvolle jongeren van Artquake optreden. Zeker de moeite waard om onder het genot van een hapje en wijntje naar deze talenten te komen kijken en luisteren.

Programma zaterdag (onder voorbehoud)

12:00 - 12:15 Marije Koster: piano (HHW)
12:30 - 12:40 Esmee Mai: zang en gitaar (LD)
13:00 - 13:30 Fiene en Nout: zang, piano en gitaar (HHW)
14:00 - 15:00 Denis en Lizzy: zang, piano en gitaar uit (LD)
15:30 - 16:00 Amber Alora: zang en piano (LD)

Programma zondag (onder voorbehoud)
12:00 - 12:30 Fiene en Nout: zang, piano en gitaar (HHW)
12:50 - 13:10 Sammy Bakker: zang en gitaar (LD)
13:30 - 13:50 Demi Boekel: zang en gitaar (HHW)
14:20 - 14:50 Amber Alora: zang en piano (LD)
15:20 - 15:50 Jikke en Esmee: zang en piano (HHW/Alkmaar)

Muurschildering
Tijdens de streekmarkt kun je Artquake kunstenares Maureen Kolhoff live zien schilderen. Ze gaat ter plekke een muurschildering maken. Wat ze gaat maken is nog een verassing, iets in het thema van de locatie.

Wanneer: zaterdag 11 en zondag 12 september van 11.00 t/m 17.00 uur.
Waar: Wijndomein de Koen, Westelijke randweg 30 ,1722 PZ, Zuid-Scharwoude