STOMPETOREN - OBS de Wiekslag staat in de startblokken om na een jarenlang getouwtrek een nieuw schoolplein te realiseren. De voetbalkooi komt er niet, daar waren de betrokken partijen het inmiddels over eens. Maar nu de gemeente Alkmaar de 'zandbak' wil bestraten, wordt de omstreden discussie opnieuw aangewakkerd. Voorstanders van een herinrichting besloten een petitie te starten om de betegeling te stoppen.

"Zoals het er nu naar uitziet gaat het plein, dat er nu al meer dan een jaar als een zandbak bij ligt, bestraat worden met grijze tegels. Dit tot groot verdriet van de kinderen van OBS de Wiekslag en andere kinderen uit het dorp", is te lezen in de petitie, ondertekend door voorstanders van een herinrichting van het schoolplein.

"Kinderen, ouders en vrijwilligers, maar ook het team van OBS De Wiekslag hebben zich jarenlang ingezet om geld in te zamelen door het organiseren van Fancy Fairs, sponsorlopen en een plantjesmarkt. Dan gaan we nu toch niet akkoord met een schoolplein vol met alleen tegels?"

Speelmogelijkheden
Met de petitie hopen de voorstanders genoeg handtekeningen te verzamelen om een schoolplein met genoeg speelmogelijkheden te realiseren. Een schoolplein dat openbaar zal worden gesteld van alle kinderen uit Stompetoren. De handtekeningen zullen worden overhandigd aan de gemeente, ISOB en het bestuur van OBS de Wiekslag.

"Wat zou het fijn zijn als er een mooi schoolplein gerealiseerd wordt. Een schoolplein dat bij de mooie nieuwe school past. Een plein waar kinderen blij en vrolijk kunnen spelen. Een mooi aanzicht en een verrijking voor de school én de buurt", aldus de voorstanders in de petitie.