ALKMAAR - Rasperfomer Stephanie Louwrier, brutaal podiumdier met rock-‘n-rollimago, stopte met drinken en maakte een voorstelling over onze behoeftes aan roes. ‘Ik had op een heel slechte manier een hele goede match met alcohol.’

Te zien:

Theater: TAQA Theater de Vest, Alkmaar
Datum: 29 oktober 2021
Meer informatie: theaterdevest.nl / viarudolphi.nl

Na haar succesvolle, persoonlijke en kwetsbare solo Revolutie van de mislukking (2017-2018) maakt Stephanie Louwrier opnieuw een productie bij Rudolphi Producties: Show must go on. Een muzikale, taboedoorbrekende, humoristische, sexy en persoonlijke one woman show. Na de première in Theater Bellevue werd de voorstelling overladen met positieve recensies en ook het publiek was enthousiast over de kwetsbare, herkenbare en overtuigende performance van Stephanie Louwrier. Wat doe je als op alles geproost moet worden en het feest der feesten aanbreekt? Stephanie Louwrier besluit op dat moment te stoppen met drinken. Terwijl de rest van de wereld teruggrijpt naar het oude normaal, gaat Stephanie op zoek naar een nieuw normaal. In deze persoonlijke, uitzinnige en muzikale one woman show onderzoekt Stephanie met een goede dosis zwarte humor hoe je het leven kan vieren met een cola in je hand, waarom we zo graag willen verdoven en of dat nou echt zo slecht is. In een arena waar alles kan gebeuren gaat Stephanie als een vechtmachine de strijd aan met haar verslavende talent om overal een feestje van te maken.

Met muzikant Christiaan Verbeek aan het hoofd van de knoppen is Show must go on een feest zonder laatste ronde. Een show zonder tijdslot.

Stephanie Louwrier was al uitgebreid te zien en te beluisteren in de pers:

· Het Parool: “Louwrier is een genadeloos theaterbeest, dat volledig samensmelt met de krachtige, bombastische vorm en het publiek ademloos achterlaat. Als ze een voetballer was, zou je zeggen: voor zo’n speler ga je naar het stadion.”
· De Volkskrant: “Met een glansrol voor het gekooide beest, dat flemend slijmt voor een avondje vrij. En in een duivelse dialoog met familieleden vat ze haar erfelijk belaste strijd tegen alcoholische verleidingen raak samen. Dit laat de grillige performer zien die Louwrier zo uitzonderlijk maakt.” ★★★★☆
· Theaterkrant: “De rockende performer die Louwrier is, is nu meer dan ooit ontketend.”
· Scènes: “Snel, persoonlijk, humoristisch en geregeld zelfs hilarisch. Louwrier toont, met sterke ondersteuning van muzikant Christiaan Verbeek, hoe muzikaal en veelzijdig ze is.” ★★★★☆
· Interview in De Volkskrant: Stephanie Louwrier rekent af met demonen en staat nu nuchter op het toneel
· Interview op Opium Radio
· Interview op Radio 1 – De Nieuws B.V. Op een slechte manier een hele goede match met alcohol
· Bellevue Podcast: voor het applaus Stephanie Louwrier staat bekend als een genre-overstijgende performer, mede door haar energieke en wervelende voorstellingen.

Stephanie Louwrier is een rasperformer die moeiteloos theater mixt met televisie of film, rap combineert met ballads en stand up-comedy met poëzie. Inmiddels heeft zij ruimschoots haar sporen verdiend in de theaterwereld; zo was ze te zien in de feministische onewomanshow Who run the world in samenwerking met Daria Bukvić, de Verleiders Female met o.a. Susan Visser en Jelka van Houten en in haar bejubelde solovoorstelling Revolutie van de mislukking (2017/2018). Stephanie Louwrier weigert in hokjes te denken, haar werk laveert tussen de grenzen van theater, performance, muziek en stand-up. In deze nieuwe uitzinnige performance bundelt ze opnieuw haar veelzijdigheid.

Show must go on is een voorstelling van Rudolphi Producties, de artistieke thuishaven voor zelfstandige theatermakers en pas afgestudeerd theatertalent. Rudolphi Producties kiest voor makers met een voorliefde voor theater dat dicht op de huid van de samenleving zit. Theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast.