ALKMAAR - Aanstaande woensdag 19 januari opent Stedelijk Museum Alkmaar voor één dag haar deuren met De Museum Gym. Het museum wordt deze dag omgedoopt tot sportschool en bezoekers mogen gratis genieten van een theatrale workout tussen de oude meesters.


Afgelopen vrijdag presenteerde het kabinet nieuwe (openings-)maatregelen. Zaterdag gingen doorstroomlocaties als de Bijenkorf en IKEA open. De musea, toch altijd in diezelfde categorie geplaatst en bewezen veilig, bleven dicht omdat dit teveel "verplaatsingen" zou opleveren. Hoe belangrijk en succesvol ook, de 450 musea in Nederland staan qua verplaatsingen in geen enkele verhouding tot de verplaatsingen naar die 85.000 winkels.

"Graag laten wij, in aansluiting op acties van de theaters (Theater Kapsalon) op woensdag collectief als Nederlandse musea van ons horen met een ludiek protest: De Museum Gym." Musea door heel het land openen voor één dag hun deuren om aandacht te vragen voor meer eenheid, openheid en eerlijkheid in de versoepelingen van de corona-maatregelen.

Een middagje planken tussen de oude meesters en squats tussen de schilderijen van Allart van Everdingen; bezoekers kunnen genieten van een unieke en exclusieve museumbeleving onder begeleiding van onze personal trainers. Een goede conditie is niet vereist, een open mind wel. #museumgym

De Museum Gym in Stedelijk Museum Alkmaar

Gratis toegankelijk op woensdag 19 januari 2022 van 13:00-17:00 uur.

Reserveren is niet nodig, wel een geldige QR-code in de Coronacheck-app en een mondkapje.